Bobil & Caravan 2-2017 | Din Fritid

Bobil & Caravan 2-2017

Innhold i denne utgaven: 

Kristiansand er kjent som barnas by og sommerbyen. Men hva kan byen tilby de bobilbesøkende av attraksjoner og aktiviteter for de som har blitt litt for gamle for Kaptein Sabeltann og hans sjørøvere?

Til Hvitsten kommer folk fra hele verden til et hotell i særklasse. ”Hotellet” består av gamle bobiler og vogner - med spesialtilpasset moderne innredning.

Er det nok innovasjon i caravanbransjen? Mange mener det ikke er tilfelle, desto større grunn til å bli oppriktig glad når produkter som Happier Camper lanseres. Foreløpig kun på det amerikanske markedet, men produktet bør være til grensesprengende inspirasjon.

Tjørn er kyst, klipper og kultur. Her finnes også noen av Sveriges vakreste fiskevær. Her finner du en dramatisk historie og gode muligheter for å krysse havet mellom øyene på ferger. Det er god nok grunn til å ta bobilen over broene og bli noen dager på Sveriges sjette største øy.

Det finnes mange strålende eksempler på god plass- utnyttelse på fire og to hjul. Laikas 600 er et skole- eksempel på hvordan du kan få plass til en familie på fire, i en bobil som er kun 5,99 meter lang.

Basisbilene til bobiler øker stadig vekten grunnet sikkerhet, miljøutslipp og utstyr. Dermed må påbyggerne jobbe desto hardere for å holde vekten nede på bobiler under den magiske vektgrensen på 3,5 tonn.
Det ruller en del bobiler omkring med overvekt. Det store spøkelset er da å komme i en vektkontroll. Hva om så skjer?

Har bilen din fått noen år på baken, kan en EU-kontroll være spennende. Hvilke feil, med påfølgende utgifter, dukker opp? Det gir samme følelse som et tannlege-besøk som burde vært gjort for lang tid tilbake.

Vi hadde kun to dager til rådighet. Neste gang setter vi av mer tid, for denne byen har utrolig mye å by på.

Mange kaller Istria for det beste av Kroatia. Distriktet er landets mest turistutviklede, på godt og vondt. Fokus for satsingen på turisme er langs kysten. Vil du ha avveksling fra resorter og badeland, kan innlandet by på fred og ro - og ikke minst fristende, kortreist mat.

Plitvice Lakes National Park, Kroatia: Om du lar deg fascinere av steder hvor vann møter land, bør du plassere Plitvice høyt oppe på listen over steder å besøke. Nasjonalparken er virkelig en unik opplevelse i finurlige fossefall.

Krka er en stor nasjonalpark med sine 109 kvadratkilometer. Her er det flust av naturopplevelser, og den flotteste av dem alle kan du bade i.

En av de mest eksklusive bobilmerkene på markedet er tyske Morelo. Bobil & Caravan har vært på fabrikkbesøk og sett på noen av produsentens spennende teknologier.  

I det sydtyske Frankenland ligger det en by med det klingende navnet Marktschorgast. Det billedvakre landskapet i området er hjemmebane til Frankia. Hvert år ruller det rundt 450 bobiler ut av fabrikken, bobiler med et meget godt kvalitetsrykte.
Du tror det ikke helt kan stemme første gang du ser det, men ved hjelp av fire kameraer kan du med Camos sitt system se alle sider av bobilen eller campingvogna di - samtidig!