2015-nyheter: Rapido: Ny modell og patenterte løsninger | Din Fritid
2015-nyheter: Rapido

Ny modell og patenterte løsninger

Den franske produsenten Rapido, som også produserer Itineo og Westfalia, har for 2015 sesongen tatt frem en helt ny modellserie integrert i segmentet; Distinction.

Patentert

– Det vil i første rekke bli lansert to modeller, i81 og i90, deretter vil etterspørselen bestemme om vi øker utvalget i tiden fremover, forteller eksportsjef Norbert Waldhäusl til Bobil og Caravan. En helt ny patentert dusj-/garderobeløsning på van modellen V55, er vi også meget stolte over å vise frem for pressen. I tillegg til en helt ny fleksibel sengeløsning i vår modell 9060dF, forteller Waldhäusl. – Dette beviser at vi både vil, og kan tenke nytt og innovativt, og vi vil styrke vår posisjon som topp tre i Frankrike ytterligere.

Fire viktige faktorer

– Vi har for 2015-sesongen fokusert på fire viktige faktorer, hvor nye planløsninger, nye møbler og lyssetting innvendig, sammen med innovative løsninger, utgjør den viktigste faktor. – De tre andre faktorene er å rydde opp i sortimentet, og gjøre det enklere for kunden. – Tekniske løsninger, og forhandlernettet skal sørge for at alle Rapido-kunder skal få den servicen de trenger, forteller en ivrig markedssjef. Norge og Skandinavia er et meget viktig marked for oss, og vi er godt fornøyd med posisjonen vi har fått i Norge, og responsen fra våre norske kunder. – Med de nye modellene har vi stor tro på fremtiden, avslutter Norbert Waldhäusl. Samtidig som Rapido lanserer nye modeller i de ulike segmentene rydder de også opp i gamle, og har for 2015 i underkant av 40 ulike modeller i sitt sortiment.

Nytt flaggskip

Deres nye flaggskip vil kunne bli den nye Distinction i81 og i90, som bygges på Fiat og har AL-KO-chassis. Konstruksjonen er 100% trefri, kledd med Polyesterplater rundt det hele, og har 30 mm tykke Styrofoam-isolasjon i både tak, vegger og gulv. Vinduene er ekstra flate for å gi et elegant inntrykk, og førerdøren har dobbel lås. Interiøret er av det eksklusive slaget, og innerveggene har fått en tapet med myk overflate; «soft touch».

Forskjellige baderomsløsninger

Distinction i81 og i90 er begge 7,39 m lange, men har to veldig forskjellige baderomsløsninger. I i90 finner du dusjen til høyre og toalett/vask til venstre, og med de buede veggene mot sengen og døra mot kjøkkenet lukket, får du et stort baderom. Modellen i81 har derimot vasken i fotenden av sengen og dusj/toalett på hver sin side, en løsning vi ofte kaller for Yacht-style. Begge modellene har fått installert nytt dusjhode som sparer hele 22% vann, selv om vanntanken er på hele 180 liter.

Kjøkken

Kjøkkenet har buet front, tre bluss, kjøkkenvifte, to vasker og en avlastningshylle, som monteres over vasken på høyre side. Alle overskap er i pianolakk-utførelse, og har lys som slår seg på når de åpnes. Lyssettingen i hele bobilen er elegant, med både direkte og indirekte lys. Hyllen montert under senkesengen er av frostet glass, og gir sammen med lyssettingen en hyggelig atmosfære. Døra ut har to låser og søppelbøtte. Videre har bilen en midtstilt dobbeltseng, med mulighet for å heve hodedelen, og høyskap på hver side.

9060dF

Stolte viste de også frem sin nye patenterte sengemodul løsning på modellen 9060dF. Her har du mulighet for selv å velge hvilken sengeløsning du ønsker, alt etter behov og humør. Sengeelementene og skapene er alle montert på skinner i bakveggen, og kan skyves sidelengs for å få den sengeløsningen du ønsker. Hele seks forskjellige løsninger kan kombineres, og du kan tilpasse etter eget ønske. Alle elementene blir låst i den stilling man velger, så hvis utsikten er best på venstre side den ene dagen, kan dobbeltsengen skyves over til denne siden. Eller hvis atmosfæren i bobilen er litt amper en av feriedagene, kan kanskje enkeltsenger være løsningen. Alt gjøres meget enkelt, og vil garantert falle i smak hos mange.

Endringer i 6-serien

I den kompakte halvintegrerte 6-serien til Rapido 880/980db (bilen måler 6.99m), har de også gjort noen endringer. De tre kokeblussene står nå på rekke, og gir med det bedre arbeidsplass på kjøkkenet. Det er montert et «slim-line» kjøleskap på 133 liter, og TV`n henger nå ved utgangsdøra, i en mer behagelig høyde.

Ny V55 i van-segmentet

En annen stor nyhet fra Rapido, er deres helt nye V55 i van-segmentet. Bilen måler under sju meter, og har dobbeltseng på tvers bak. Men det helt spesielle i denne modellen, er måten Rapido har løst dusjen på. Med enkle grep svinges et halvhøyt garderobeskap inn over sengen, og frem kommer dusjen. Skapet dekker da for innsyn, og etter å ha dusjet ferdig er det bare å svinge skapet tilbake, og dusjen er ute av syne. En meget praktisk løsning for deg som ønsker separat dusj i en slik liten kompakt bobil. Modellen V56 har derimot baderommet langsmed bilen på venstre side, og dobbeltsengen i lengderetning på høyre. Halve sengen kan foldes opp, slik at du kan få med sykkel eller andre store kolli på tur. I denne modellen får du også stort garderobeskap og et stort kjøleskap. Det er liten tvil om at også Rapido vil være med i kampen om kundene i Van-segmentet i tiden fremover. Og med «vinterpakken» montert, med blant annet oppvarmet spillvanntank og varme i gulv, skal den være tilpasset også for vårt kalde klima i nord.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden