: Norge er uberørt, men Mobile Living i Sverige er konkurs | Din Fritid

Norge er uberørt, men Mobile Living i Sverige er konkurs

– Konkursen til svenske Mobile Living Group berører ikke Polarfabrikken i Dorotea, og heller ikke det norske datterselskapet, forteller daglig leder Ola Heggen i SoliferPolar Norge.


Polar har gjort det meget bra både i Norge og Sverige i 2014, og er uberørt av konkursen i Mobile Living. Foto: Produsent

Ingen konsekvenser for det norske markedet

– Det betyr at konkursen ikke får noen praktiske konsekvenser for oss i Norge. For eksempel vil produksjonen av Polar campingvogner i Dorotea fortsetter som normalt, uavhengig av konkursen i eierselskapet. Denne driften ligger under SoliferPolar AB og Polar har for tiden fulle ordrebøker, og merket hadde et meget godt fjorår, spesielt i Sverige. I Norge var det et av svært få merker som hadde vekst, forteller en optimistisk Ola Heggen.


Mobile Living i Sverige er slått konkurs. I følge ubekreftede meldinger på grunn av økonomiske problemer med forhandlerne sine i Sverige.

Konkurs

Mobile Living i Sverige er et agentur- og forhandlerselskap med ansvar for import av Bürstner og Niesmann+Bischoff i Sverige. Samt produksjon og salg av produkter fra Polar, Solifer og Movera i Sverige, Norge og Finland. I tillegg eier selskapet seks svenske forhandlere, og i følge ryktene er det her årsaken til de økonomiske problemene har oppstått.


Ola Heggen og Rune Finkelsen i SoliferPolar AS er storfornøyd med utviklingen av merkene Solifer og Polar i Norge, og bekrefter at konkursen i Mobile Living Group kun berører Sverige. Foto: Tore Afdal

Norge er uberørt

– Konkursen påvirker ikke vårt selskap i det hele tatt, beroliger Heggen, som verken har vært - eller er bekymret. – Først og fremst handler dette om de svenske forhandlerne og deres eiere og importselskap. Hvilke konsekvenser dette får for Sverige vet jeg ikke mye om enda. Vårt norske aksjeselskap som representerer merkene Solifer og Polar i Norge selger som aldri før. Vi har omsetningsrekord i 2014, og er storfornøyd med dagens situasjon. For fremtiden kommer vi som vanlig til å bestille bobiler direkte fra fabrikk i Tyskland, og campingvogner direkte fra Dorotea-fabrikken i Sverige, avslutter daglig leder Ola Heggen i SoliferPolar AS.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden