Din Fritid 3-2019 | Din Fritid

Din Fritid 3-2019

Våren er i anmarsj når denne utgaven når leserne i begynnelsen på april. I utgaven får du en unik prissammenligning over ferjer med bobil og campingvogn. Vi har for sjuende året på rad sjekket prisene hos samtlige ferjeselskaper som kjører til kontinentet. La deg inspirere til kulturelle opplevelser i det sør-vestre hjørnet av Frankrike, vi har feriert med bobil i Bordeaux, Cognac og på noen av de flotte stedene i området Nouvelle-Aquitaine. Og mye, mye mer. God lesning!

Innhold i denne utgaven: 

At Askjems ikke er preget av alderen kan man trygt slå fast. Til tross for at bedriften er hele 50 år virker det som om daglig leder Odd Askjem (bildet) kun bruker gasspedalen når han styrer en av landets største forhandlere videre.

Campingplassen Les Grand Pins ligger i ytterkant av en 12 hektar stor furuskog. Kun noen hundre meter unna ligger en fantastisk strand med enkel adkomst. Totalt er det 279 plasser til vogn eller bobil på campingen, som har like mange utleieleiligheter.

Uansett hvilket forhold du har til og kunnskap du har om vin, vil du komme ut litt klokere etter et besøk i Cité du vin. Bordeaux’ berømte vinmuseum har årlig 500 000 besøkende, og er et moderne museum hvor de besøkende blir invitert til både opplevelser og oppdagelser.

De reiser gjerne fra Eidsvoll til sørvest-Frankrike med to små barn i baksetet og surfebrett på taket. Turen er lang, men hele familien storkoser seg med stranden, havet, bølgene og de flotte omgivelsene på bobilplassen i Montalivet.

Hymer er Norges mest solgte bobilmerke, og produsenten er kjent for kvalitet godt over gjennomsnittet. Men Hymer har ikke samme salgstall å vise til på vognsiden. Hvordan kan det ha seg? Vi har kikket nærmere på familievogna Eriba Exciting 560, som er bred og med plass nok til en hel familie, men likevel en (stor) kjørevogn.

De fleste assosierer Carthago med store, romslige bobiler med høy kvalitet og en vekt godt over den magiske 3,5 tonnsgrensen. Men produsenten har de siste årene lagt mye ressurser i sine kompakte bobiler, og med Compactline 144 trosser de «naturloven» med en enkeltsengløsning med dobbeltgulv i en 7-meters bobil for B-førerkort.

Det er to ting som gjør denne bobilen spesielt luftig: To stooore takluker i det opphøyde taket, og sidesittere i stedet for en tradisjonell sittegruppe. Legg til et moderne design som selv en tenåring nikker anerkjennende til, og du har en modell som har fanget opp alle årets trender.

Det er på høy tid å velge reiserute om du har tenkt deg til kontinentet i sommer. Først og fremst på grunn av at prisene stiger jo nærmere avreise du kommer. Det gjelder ikke bare de med campingvogn, men også for bobil-eierne. For sjuende året på rad har vi sammenlignet ferjeprisene:

Larvene hentes fra havet, hvor de fester seg på spesialutviklede skiver som sitter tett i tett på metallstenger. Egne langgrunne områder utenfor kysten er satt av til østersfangsten. Etter ni måneder har muslingene blitt passe store til at de kan hentes og kultiveres i store havbasseng på land, og det er da jobben virkelig begynner…

Cognac er en liten og trivelig by med mange middelalderbygninger og et sjarmerende sentrum. Her kan du oppdage et kongelig slott og ikke minst prøvesmake gylne, kostbare dråper.

Bordeaux er kjent for sine shoppingmuligheter, sin matkultur, sin rike historie og sine flotte bygninger. Området har fruktbare jord som er spesielt godt egnet til å dyrke vindruer, og byen huser et av verdens mest berømte vinmuseer.

Bobilparkeringen i Horten gjestehavn ligger idyllisk til med sjøutsikt og kort vei mellom byliv og opplevelser.

Engster du deg for å våkne midt på natten mens du kjenner kulda kryper gjennom dyna? Alle har vi vel opplevd å gå tom for gass, og det skjer typisk nok når du trenger den som mest. Vi har testet to målesystemer som begge gjør at du kan lese av gassnivået på din smarttelefon.

Å reise rundt med campingbil med kajakk på taket fortonet seg som et kinderegg for meg: Medbragt bolig, padleopplevelser akkurat hvor og når jeg ville og selvvalgt utsikt til morgenkaffen.

Norges lange kystlinje er unik, og det finnes utallige «hemmelige» steder for den som vil fricampe. Vi har jaktet på og funnet flere plasser langs fantastiske Helgelandskysten.

Kroken er landets største aktør i caravanbransjen. Nå gjør gruppen to store endringer samtidig: Importselskapet endrer navn til «Solid Import», og de åtte heleide forhandlerne endrer navn til «Kroken».