Frankrike: Østers: Østerskultur | Din Fritid
Frankrike: Østers

Østerskultur

Larvene hentes fra havet, hvor de fester seg på spesialutviklede skiver som sitter tett i tett på metallstenger. Egne langgrunne områder utenfor kysten er satt av til østersfangsten. Etter ni måneder har muslingene blitt passe store til at de kan hentes og kultiveres i store havbasseng på land, og det er da jobben virkelig begynner…

Vi er i Marennes, rett ved Atlanterhavet. På forhånd har jeg sjekket ut stedet vi skal til på kartet, og de menneskeskapte kanalene og bassengene danner et finurlig, blått mønster. Det er et imponerende anlegg på land som skal til for å få tilfredsstillende kontroll på dyrkingen av østersen. Basseng som fylles av havvann gjennom store rør er plassen hvor muslingene vokser seg store - og ikke minst velsmakende.

...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden