Frankrike: Bordeaux: Vinhovedstaden | Din Fritid
Frankrike: Bordeaux

Vinhovedstaden

Bordeaux er kjent for sine shoppingmuligheter, sin matkultur, sin rike historie og sine flotte bygninger. Området har fruktbare jord som er spesielt godt egnet til å dyrke vindruer, og byen huser et av verdens mest berømte vinmuseer.

Din Fritid har vært på reportasjetur i regionen Nouvelle-Aquitaine i sørvest-Frankrike. Distriktet byr på 1000 kilometer med naturlige sandstrender, likevel starter vi med en byopplevelse i Bordeaux.

Monumental by

Bordeaux med sin bynære havn har i alle tider drevet utstrakt handel. Byens plassering og funksjon har vært uendret siden de monumentale bygningene kom på plass på 1700- og 1800-tallet. Det har bidratt til å skape en by med rik kultur.

Rundtur

På nettsiden bordeaux-tourism.co.uk er det anbefalt å ta en rundtur i byen om du vil ha med deg høydepunktene innen monumenter og arkitektur. Vi har prøvd ut deler av denne to timer lange ruten til fots, og den gir deg også et godt inntrykk av selve byen. Og det mangler ikke på muligheter og fristelser til stopp, i form av utallige kafeer og restauranter. De største og mest imponerende bygningene er Grand Théâtre, Place de la Bourse, St. André-katedralen og Musée des Beaux Arts.


Du møter fransk kultur og eleganse overalt i gatene i Bordeaux, og skal ikke gå langt før du møter et nytt fristende sted å slå seg ned, som en benk på et trivelig torg eller en kafé.

Distriktet

Området rundt Bordeaux byr på utallige chateaux. Disse små slottene har som regel tilhørende vingård og vinproduksjon. Dette er en riktig så flott ramme for et besøk og en sykkeltur. Turistkontoret gir tips om spennende ruter, alt fra små, enkle dagsturer til Bordeaux-rundt-turer på 480 kilometer.

FAKTA: NOUVELLE-AQUITAINE

Årlig er det 175 millioner overnattingsdøgn fordelt på totalt 28 millioner turister i regionen Nouvelle-Aquitaine. Prognosen for 2020 er 32 millioner turister. Det gjør området til Frankrikes fremste turistreisemål.

DE 14 MEST POPULÆRE ATTRAKSJONENE I OMRÅDET

 1. Bordeaux
 2. Atlanterhavskysten med Bay of Arcachon, Dune du Pilat,  Landes, Médoc, Royan, Rochefort - Les Charentes.
 3. Biarritz - Pays Basque
 4. Pau - Pyrenees
 5. Dordogne Valley - Lascaux – Sarlat
 6. Cognac
 7. Poitiers / Futuroscope
 8. Limoges
 9. La Rochelle / Ile de Ré
 10. Niort Marais Poitevin
 11. Angoulême
 12. Landes forest and Armagnac
 13. Lot and Garonne Valleys
 14. Vassivière - plateau de Millevaches

AKTIVITETER

 • Gastronomi og vin
 • Velvære og spa
 • Fjell
 • Kysten
 • Sport: Golf, surf, sykling, riding
 • Byferie
 • Festivaler
 • Kultur
 • Temaparker
 • Naturopplevelser

BORDEAUX

 • Byen har mer enn 5000 bygninger med klassisk arkitektur.
 • Vinmuseet Cité du Vin (se side 48) har årlig over 500 000 besøkende.
 • Romerne inntok byen i år 60, og en berømt borger er den romerske poeten Ausonius.
 • Har Europas lengste sammenhengende handlegågate, Rue Saint Catherine, på 1,2 kilometer.
 • Bordeaux Grand Theatre er over 250 år gammel.
 • Den historiske delen av byen er definert som en del av Unescos verdensarv.
 • Byen huser utallige festivaler i løpet av et år, den mest berømte er elvefestivalen Fête le Fleuve i juni

Campingen ved byen

De påstår at de kun er et steinkast fra Bordeaux, Camping Le Village du Lac. Det er ikke helt korrekt, men campingplassen Din Fritid benyttet er nok uansett det beste utgangspunktet for å besøke byen. Det tar 15 minutter med buss inn til sentrum. I en 50 kilometers omkrets finner du vingårder, strender - og ikke minst den fascinerende byen.
Campingplassen er neppe et reisemål i seg selv. Riktignok er det en liten innsjø her, og sanitæranlegget var av god standard, men campingplassen er først og fremst attraktiv på grunn av sin plassering i forhold til Bordeaux sentrum.

Boulevard Jacques Chaban-Delmas
Nouveau Stade De Bordeaux
33520 Bruges
Bordeaux Métropole
Tlf +33 05 57 87 70 60

GPS: 44.897395, -0.582662

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden