: Oppstillingsplasser på Gjøvik | Din Fritid

Oppstillingsplasser på Gjøvik

Både representanter for kommunen, den lokale NCC-avdelingen og ikke minst turistsjef Arne-Jørgen Skurdal, smiler bredt. De er enige om at det har vært et godt samarbeid som har ført til at byen nå har to faste oppstillingplasser å tilby bobilturister i Gjøvik.

Bobilturister

Teknisk driftssjef i Gjøvik kommune, Einar Kulsvehagen, forteller at bobilturistene i Gjøvik nå får to aktuelle bobilplasser: Huntonstranda koster 25 kr per døgn og har en begrensning på maks tre døgns opphold. Gjøvk båtforenings plass, sør for det gamle fergeleiet i Gjøvik, er et helt nytt alternativ. Området brukes av båtforeningen til vinterlagring, men har blitt ryddet.

Ikke camping

Einar Kulsvehagen presiserer at de nye plassene ikke skal være i konkurranse med lokale campingplasser. – Dette er oppstillingsplasser for bobilister, ikke campingvogner. Det blir ikke tilgang til vann eller tømming på plassene, men det er et tappepunkt på Skibladnerbrygga for ferskvann. Samme sted er det også tømmestasjon for toaletter, i tillegg til den lokale Statoil-stasjonen. Strøm vil bli tilgjengelig på båtforeningens plass.

Attraksjoner

Båtforeningens plass, som nå også blir bobilplass, ligger rett ved Mjøsa og Skibladnerbrygga. Gjøvik sentrum og attraksjoner som Gjøvik Glassverk, Gjøvik Gård, Fjellhallen og Vitensenteret ligger i nærheten. I tillegg er det minimalt med bompenger langs RV4 / FV33 mellom Oslo og Lillehammer kan turistsjef Skurdal fortelle.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden