: Vinneren av nordlyssafari 2015 | Din Fritid

Vinneren av nordlyssafari 2015

Oddvar Sørby ble trukket ut som vinner av Bobil & Caravans nordlyskonkurranse. Premien var nordlyssafari i vinterskodd leiebobil i Tromsø én uke, samt flybilletter for to personer. Her kan du lese om ekteparet Sørbys opplevelse:

Jeg har ikke kjørt bobil tidligere, men har hatt telt og campingvogn i mange år. Jeg har reist mye i inn- og utland, både i jobb og på fritiden, men nå må det tenkes nytt: Hva må vi ha med, er det kaldt, er bobilen varm, kan vi stå uten strøm, hvor skal vi kjøre? Vi flyr til Tromsø på en søndag, bor på hotell og tar lokalbussen til Ramfjord neste dag. Der møter vi Jan Børre Håheim i iCaravan som får oss til å føle oss velkomne. Vi får så en teknisk gjennomgang av bobilen og merker at dette er noe de kan. De leier ut slike bobiler hele året til kunder fra hele Europa. Vi overnatter på strøm første natten hos de, og har noen spørsmål i etterkant som blir ordnet raskt og greit, før vi kjører på tur. Vi var jo helt ukjente i Troms, men satte kursen vestover, gjennom Kvaløya og ut til Sommarøya og Hillesøy. Glatt og mørkt var det, men vakkert. Forhjulsdrift og baktung bil var spennende, men det gikk bra. Vi parkerte på en brygge og fikk strøm av en lokal fisker. Vi måtte se vakre Ersfjord og besøke Bryggejentene også, før vi ga oss i vei til Malangen. Imidlertid hadde mørket igjen lukket seg over oss, så det var ikke mye vi fikk sett. Nå fricampet vi på en brygge i Storsteinnes, uten tilkopling av strøm. Det gikk veldig greit. Neste dag gikk til Skibotn og opp i fjellet mot Finland, hvor vi fant en fin plass ved grensen, mens vi ventet og ventet på nordlyset. Det var godt og varmt inne i bilen, men lyset kom aldri denne kvelden. Vi kjørte istedet ned til Olderelv camping, en flott 4 stjernes plass, hvor vi ble over. Og her kom nordlyset vi hadde ventet på. Imidlertid ble ikke opplevelsen like flott som den kunne vært oppe på fjellet i mørket.


Turen bød på mange opplevelser og flotte motiver. Foto: Oddvar Sørby

Praktisk bobil

Det går utrolig raskt å venne seg til denne bobilen, alt er veldig enkelt. Enkle innstillinger, og kjøringen går som en lek. Kort hjulavstand gjør den enkel å manøvrere. Det går greit å dusje også, selv om det kan være litt lite plass. Neste stopp er Skjærvøy, langs E6 et stykke nordover, før vi tar ut mot kysten igjen. En vakker rute, med Lyngsalpene i sikte hele veien opp. Gjennom Olderdalen passerer vi en stor ørn, som har vaglet seg på en stolpe ved fjorden. Flere steder har fiskerne hengt opp fisk til tørk, godt beskyttet av garn for fuglene. Det var en flott opplevelse med mye å se langs veien. På Skjervøy fikk vi parkere på brygga hos båtforeningen. En fin plass å stå, med utsikt over en vakker havn og mange båter. Her skulle vi nok tatt oss bedre tid, for det var mye å oppdage i dette vakre området. På kvelden gikk vi på Kaien kafé i Havnegaten og spiste godt. På kvelden viste nordlyset seg over havnen. Vi ville imidlertid ha litt mer tid i Tromsø og satte neste dag kurs mot fristende mat og drikke på Skarven, Rorbua og Lotus. Det har vært en helt spesiell opplevelse å se Troms på svarteste vinteren. Mye nordlys fikk vi oppleve hele veien, i klarvær fra tidlig på kveld. Det frister med en tur på sommeren, for å oppleve midnattssolens land. Tusen takk til Bobil & Caravan og iCaravan som har gitt oss denne fine opplevelsen. Vennlig hilsen Line-Lise og Oddvar Sørby

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden