Opplevde vintereventyret i bobil:: – Får klump i halsen | Din Fritid
Opplevde vintereventyret i bobil:

– Får klump i halsen

– Tenk at det ble oss som vant nordlysturen til Tromsø! Vi hadde en fantastisk tur og opplevelsene stod i kø. Jeg får klump i halsen når jeg tenker på det, forteller Dagrunn Kårbø fra Stavanger. Hun og ektemannen Magne tilbragte en uke på piggdekk i Tromsø. Her er deres egen skildring av ukens høydepunkt:

Da nordlyskonkurransen ble utlyst i Din Fritid, satte jeg meg umiddelbart ned og skrev noen verselinjer, og sendte av gårde. Håpet var jo der - men det er jo sikkert mange andre som også hadde fortjent turen. Men så ble det altså oss!

Forberedelsene

Da vi fikk vite at vi skulle på tur i én uke med bobil, inkludert en nordlyssafari, forsto vi at det måtte litt planlegging til. Bürstner Club Norway formidlet kontakt med Roy Ivar Karlsen fra området, og vi hadde en samtale med ham hvor han kom med tips om steder å oppsøke for naturopplevelser. I tillegg stilte VisitTromsø opp med to gratis valgfrie opplevelser til oss – i tillegg til den guidede nordlysfotograferingsturen vi fikk fra Din Fritid.

Da vi ankom Tromsø, bar det rett ut til bobilforretningen iCaravan for å få utlevert bobil. En halvintegrert Challenger med oppredd seng, håndklær, gryter, kopper og kar. Så da var det bare å handle inn litt mat, så var vi klare for vintereventyret.
Og vintereventyr ble det. Får klump i halsen når jeg nå, noen måneder etter opplevelsen, tenker på det. 

Hyggelige møter

Først: Tromsø camping. For et sted, og for noen hyggelige ansatte. Og dusj/toalettanlegget var bare førsteklasses! Rent og pent – og varmt, ikke minst! Så de nettene vi ikke parkerte i nærheten av sentrum, lå vi der. 
Vi fikk en avtale med Kyle hos VisitTromsø. Han viste seg å være en hyggelig kar fra New Zealand som hadde havnet i Tromsø. Vi skjønte fort at han næret en inderlig varme for og hadde masse kunnskap om stedet. Vi fikk velge opplevelser, og hadde på forhånd blinket ut to ønsker: Fotosafari med Mariannes Heaven On Earth, og sledekjøring med reinsdyr og samisk historie med Tromsø Arctic Reindeer.

I tillegg fikk vi en velkomstmappe med diverse forslag og suvenirer, samt et kart hvor Kyle hadde krysset av steder det ville være fint å dra på tur. Vi skjønte ganske raskt at vi kunne få noen spennende og travle dager. 
Vi prøvde oss på egenhånd den andre dagen. Vi ville en tur til Skittenelv Camping, tenkte vi. Underveis fant vi ut at det ble litt langt unna byen. Og siden det begynte å snø ganske mye, snudde vi like før vi var fremme. Bilen oppførte seg fint på vinterføret, så det ble nå en grei tur likevel. Det var forøvrig eneste nedbør som kom hele uka. Siste dagen var det riktignok overskyet, men ellers var det strålende sol! Vi hadde så en avtale om å møte Mirjam, eldste barnebarnet vårt, som studerer og jobber i Tromsø. Så da var vi ute og spiste sammen, og dro til en pub og koste oss der etterpå. 

Aktiviteter

Første organiserte utfart var med Marianne til Tromvik, nordvest på hennes barndomsøy, Kvaløya. Vi hadde flere stopp underveis, og rikelig med tid til å fotografere. Og nye motiver var det jo rundt hver sving. DET lyset! Det endret seg jo omtrent fra minutt til minutt! Det var en fantastisk dag. Vanskelig å velge bilder, det var jo så vakkert.
Nordlysopplevelsen ble også en suksess. Guide Geir Lia Hammer hentet oss i byen, og vi kjørte i hans privatbil til Sjursnes, på vestsida av Sørfjorden, ca seks mil fra Tromsø. Trivelig kjøretur, og stillheten og nordlyset da vi stanset var ubeskrivelig - det må bare oppleves. Bare å lene seg tilbake for å nyte det spektakulære fargespillet på nattehimmelen. Gutta boys tok bilder, jeg hadde nok med å nyte. O glede! Sååå vakkert! Bildene taler jo for seg selv.


Opplevelsene og inntrykkene fra denne turen er helt overveldende! Her fra reinsdyrleir.


Godt pakket inn på sledetur.

Andre og siste organiserte utfart gikk til en sameleir. Der kunne vi fôre reinsdyra, vi fikk servert bidos og høre samisk historie – og endatil joik. Det var en fantastisk opplevelse. Det ble også sledetur i -26 i strålende solskinn, og kos i lavvoen etterpå. Og tro meg, det føltes ikke på langt nær så kaldt ut som man skulle tro. Det er så tørt klima at det ble en helt annen følelse. Bosatt i Stavanger som vi er til vanlig, er vi jo mer vant til «nordavind fra alle kanter» og +9 med kraftig vind oppleves kaldere.

Anbefalingen

Tore Afdal fra Din Fritid besøkte oss på campingen den siste dagen. Hyggelig å få hilse på ham og få takket personlig for at vi var så heldige å bli utvalgt som vinnere av turen. Senere samme dag kjørte vi ut til Sommarøy, og det var en fin tur selv om det var noe overskyet den dagen. Vi var innom Havfrua og spiste lunsj før tilbaketuren. Ellers reddet vi litt mat mens vi var der nord. Vi benyttet oss av appen TooGoodToGo, og hentet oss både frokost og lunsj på hotell noen ganger. Billig og bra – ikke minst for miljøet. Anbefales. 
Vi var også på Vertshuset Skarven en kveld. Her fikk vi mølje og annet godt å spise sammen med barnebarnet og kjæresten. Det er veldig mange koselige spisesteder i byen, og du møter på all verdens nasjonaliteter. Mange turister kommer for å oppleve den mektige naturen og nordlyset, og det er ikke vanskelig å forstå dem. 

Så folkens, har dere ikke vært nordpå om vinteren noen gang, har dere gått glipp av noe! Så mye er sikkert. Det anbefales på det varmeste, forutsatt at batteriene er oppladet så varmen i bobilen virker! Det var det eneste minuset vi opplevde på turen. Men iCaravan hadde en svært servicevennlig innstilling, og problemene ble tatt tak i og ordnet. 
Takk igjen for turen, Din Fritid! Kunne ikke blitt bedre! 

Med hilsen Dagrunn og Magne

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden