Bobil i Lofoten: Gårdsysteri: En smak av naturen | Din Fritid
Bobil i Lofoten: Gårdsysteri

En smak av naturen

Saupstad Gård finner du på yttersiden av Vestvågøy, på vei mot Unstad. Gården ligger sørvendt i en frodig dal hvor de grønne fjellene er et ypperlig beiteområde for geitene som gir melk til de lokalproduserte ostene.

Fjellsiden er bratt, og spesielt god plass til bobilen er det ikke, men vi var heldige å få med oss innsamlingen av geitene for kvelden. På raske, sikre føtter strømmer de ned fra fjellsidene og inn i fjøset.

Geitemelken er økologisk og brukes til ysting av forskjellig type oster. Fra det nye serveringslokalet på gården kan man også se selve ysteriet gjennom vinduer som er satt opp netatopp for å gi besøkende et innblikk i prosessen rundt ysting. Vi nøyde oss med vafler og kaffe, men det serveres også lunsj. Høydepunktet er å smake og lukte på de spennende, kortreiste ostene, og finne ut hvilke som skal få bli med videre på tur.

Det er også produksjonslokaler for videreforedling av geitekjøtt på gården. Her lages det spekepølser og forskjellige typer grillpølser.

For mer info: www.lofoten-gardsysteri.no 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden