Påsketips: Snøsikker påske i Telemark | Din Fritid
Påsketips

Snøsikker påske i Telemark

Et samlet alpin-Telemark melder om supre forhold til fjells, med 75 – 100 cm snø og de fleste nedfarter åpne. – Det ser også ut til å bli bra belegg på overnattingsstedene i fjellet, men på grunn av sen påske er det fortsatt ledig kapasitet hos de fleste vinterdestinasjonene, sier Per Hanstad, styreleder i Telemark Alpin/Telemark SuperSki.

Mange er ikke klar over hvor gode skiforholdene er til fjells nå. – Det var lite snø tidligere i vinter, men for et par uker siden kom det et stort snøfall som har gitt et flott grunnlag nå til påsken, tilføyer Kristin Larsen fra Rauland Skisenter.

Åpne nedfarter og oppkjørte langrennsløyper

Det meldes om 75 – 100 cm snø på fjelldestinasjonene i Telemark og de fleste heiser og nedfarter er åpne både i Rauland, Gautefall, Gaustablikk, Haukelifjell, Vrådal og Lifjell. I tillegg blir også milevis med langrennsløyper kjørt opp. – Det er meldt forholdsvis lave temperaturer denne uken slik at forholdene definitivt vil holde seg til påske, forteller Hanstad.

Spennende påskeprogram til fjells

Skidestinasjonene byr på et variert og morsomt påskeprogram. På Haukelifjell Skisenter og Rauland Skisenter får du blant annet familieshow med Erik Mogeno på henholdsvis skjærtorsdag og langfredag. For de voksne er det afterski og livemusikk. På påskeaften i Rauland Skisenter kan du delta eller se på det tradisjonsrike Ta sjansen, hvor deltakere kjører ski over 20 meter basseng, og kvelden avsluttes med 80-tallsparty. På Rauland skisenter og Gausta skisenter får du også påskejam i terrengparkene. Gausta Skisenter byr på ulike skirenn, konkurranser, livemusikk og barneaktiviteter med Gaustakongen hele uken. Lifjell byr også på livemusikk, påskerenn og påskeeggjakt på henholdsvis langfredag og påskeaften.

God sesong så langt

På styremøtet til Telemark Alpin/Telemark SuperSki på fredag, meldte skisentrene om en god vinter så langt. Vi hadde en fantastisk vinter forrige sesong som kan bli vanskelig å slå, men med lovende utsikter for påsken så tyder alt på at også denne sesongen blir bra. –Vi ønsker alle velkommen til fjells i påsken, avslutter Per Hanstad.

OVERNATTING

Vi har et godt utvalg av overnattingsplasser for bobil/campingvogn. De fleste campingplasser har egen bobilplasser. Du finner de viktigste campingplassene her: visittelemark.no/overnatting/camping

​I tillegg er det tilrettelagt for bobil flere steder. De viktigste er:
Skien Fritidspark (ved parkeringen på oppsiden av Hotel Fritidsparken
På Langbrygga i Skien
Telemark Kanalcamping
Notodden Bobilcamping
Det er også bobilparkering på Øvre Verket på Ulefoss.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden