: Tre generasjoner på vintercamping | Din Fritid

Tre generasjoner på vintercamping

Ikke alle bobiler og campingvogner blir stuet vekk når frosten kommer. Mange av dem er i dag tilpasset vinterbruk, og flere og flere oppdager gleden ved bobilturer også i den kalde årstida. Din Fritid tok turen til Skeikampen og fikk oppleve vinter-Norge fra sin beste side.

Familien Bratlistuen med barn, svigerdatter, barnebarn og hunder har tatt turen til fjells med to bobiler.

– Vi ferierer mye sammen. Med bobil er det bare å dra av gårde. Vi driver med hunder og drar ofte på hundeutstillinger i Norge og utlandet, forteller bestefar Geir Bratlistuen fra Snertingdal til Din Fritid.

Nyinvestering

Sønnen Frode og familien har akkurat fått ny bobil. Den første kjøpte de for et år siden. Den var halvintegrert, men er nå byttet ut med en helintegrert. Tidligere fartet de landet rundt med bil og campingvogn, men nå er det bobil som gjelder for hele den hundeglade familien.

– Hunden vår, Garry, ble i år internasjonal champion på en utstilling i Polen. Tidligere er han både norsk og dansk champion, forteller Birgit stolt.

– Da vi så på bobil var oppvarming av bilen viktig. Den måtte være godt isolert for vinterbruk. Vi fikk spesialinnredet rommet bak, og det er åpning inn til bodelen slik at varmen når overalt og hunden har det lunt og godt. Gulvvarme er et “must”, sier Birgit.


Skeikampen i bobil eller vogn byr på flotte forhold for den som er glad i å stå på ski, eller bare slappe av i vintersola.

Erfaring med vogn

– Nå er vi pensjonister og kan gjøre som vi vil. Fra 1985 var vi mye i campingvogn med spikertelt. For to år siden byttet vi til bobil. Med bobil er det lettere å kjøre; man sitter høyt og har god oversikt. Det er også lettere å kjøre etter været - med campingvogn er det mer å passe på og å ordne hver gang en skal av gårde eller parkere, sier bestefar Geir.

– I campingvogna hadde vi vannbåren varme, så vi visste hva vi ville ha da vi gikk over til bobil: God isolasjon, vannbåren varme, varme i gulvet, isolerte tanker og rør. Mellom turene på vinterstid tømmer vi ut alt vann, og setter på vannpumpa med kranene åpne for å få ut alt vannet. Lar kranene bli stående åpne. Jeg har aldri blåst i kranene eller brukt giftfri frostvæske. For oss har dette fungert, og vi har aldri hatt problemer, forteller Geir, som anbefaler å ha med kjettinger når du skal til vinterfjellet.


Nærmere alpinanlegget går det neppe an å komme. Familien Bratlistuen koser seg med vinterlige tilbud til alle aldre.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden