Virke om høstferien 2020: Norge også i høstferien | Din Fritid
Virke om høstferien 2020

Norge også i høstferien

Over halvparten av de som skulle på høstferie i fjor, valgte å legge turen til utlandet, slik blir det ikke i år. Men hovedformålet med høstferien er fremdeles det samme for de fleste: Å tilbringe tid med venner og familie.

– Tradisjonelt har mange brukt høstferien til å forlenge sommeren. De fleste som har tatt høstferie har brukt denne utenfor Norges grenser, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.

Sol og sommer blir det imidlertid lite av denne høstferien. I stedet håper lederen i Virke Reiseliv at nordmenn vil få øynene opp for alle de gode høstopplevelsene som finnes i eget land.

– Høsten er en fantastisk tid i Norge, enten man vil gå i fjellet, eller besøke museer, restauranter eller hoteller. Mange valgte å reise i eget land i sommer, og erfarte at smitteverntiltakene la godt til rette for trygge og gode ferieopplevelser, sier Bergmål.

Østlandet høstferiefavoritt

23 prosent av de spurte i Virkes befolkningsundersøkelse, som allerede i mai planla å reise i eget land, svarte at de ville reise i Viken, 22 prosent planla tur til Innlandet og 14 til Oslo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden