Stefan Janeld | Din Fritid

Stefan Janeld

Artikler av skribenten

Produkt
Ice Castle Fish Houses

Med hull i gulvet

Hele fem hull i gulvet kan du få på denne vogna fra Minnesota-baserte produsenten Ice Castle Fish Houses. Hvordan skal du ellers kunne isfiske på komfortabelt amerikansk vis?

Produkt
Bobiltesten: Kabe Imperial i790 LQB

Komfort på seks hjul

Toppserien fra Kabe heter Imperial. Dette er eksklusive, velutstyrte og kompetente biler med drivlinje fra Mercedes og tandemchassis fra AL-KO. Siste tilskudd i Imperial-serien er i790 LQB, som ble lansert i Norge på Caravan Xpo i september.

Tett på
Birmingham: MCS-messen 2023

Optimisme og kreativitet

I midten av oktober ble The National Motorhome & Caravan Show holdt i Birmingham. Din Fritid var til stede og tok temperaturen på det britiske markedet.

Tett på
Messe: Salon VDL Paris 2023

Publikumssuksess

Årets 57. utgave av Salon VDL var en suksess, med nesten hundre tusen besøkende. Messen holder til utenfor Paris, og har de siste årene endret seg fra å ha en rekke små produsenter med nisjeprodukter, til å bli en messe for de store produsentene. En utvikling vi har sett på de fleste bobilmessene i Europa.

Produkt
Bobiltesten: Carthago T148 LE H Comfort

Halvintegrert luksus

Det går jevnlig diskusjoner om halv- eller helintegrerte bobiler er best. Ofte har det fungert slik at de fleste premium-bobiler som selges i Norge er helintegrerte. Må det være slik? Vi har testet en premium halvintegrert bobil fra Carthago.

Produkt
Bobiltest: Easy Camper EC 6 SH-2.1

Camper for fire

Selv en så kompakt enhet som en camper kan by på plass til en hel familie. Vi har sett nærmere på Easy Camper EC 6 SH-2.1 for to voksne og to barn.

Produkt
Bobiltest: Easy Camper

Ny jubileumsversjon

I Sverige er det lange tradisjoner for såkalte campere. En campingmodul som settes bakpå en pickup. I Norge virker det som om det først er nå at nordmenn har fått opp øynene for potensialet i den litt mer eventyrlige friheten på hjul.

Produkt
Bobiltesten: Affinity Duo M

Se, en romslig bybobil!

Det er som en åpenbaring, å komme inn i en bybobil med en så åpen planløsning som denne modellen fra Affinity. Duo M domineres av en langsgående seng og en hel garderobevegg. Legg til topp byggekvalitet og du forstår sikkert hvorfor vi er begeistret.

Produkt
2024-nyheter: Adria bobil

Satser høyt

Det er bybobiler som gjelder fra Adria for 2024. I Norge blir det spesielt spennende å se på mottakelsen til de litt mer luksuriøse på MAN TGE. Men Adria har ikke glemt sine hel- og halvintegrerte modeller.

Produkt
2024-nyheter: Laika

Ny toppmodell

Laika i 2024: Laika er ikke en produsent som lanserer store endringer i modellutvalget hvert år. Langsom evolusjon er deres melodi. Men med jevne mellomrom gjør de drastiske endringer i modellene sine. 2024 er et slikt år. De løfter innstegsmodellen Kosmo betraktelig og lanserer en helt ny toppmodell, nemlig helintegrerte Kreos.

Produkt
2024-nyheter: Knaus-bobil

Bedre lastevekt

Til neste sesong har Knaus investert i å redusere vekten på bilene sine. Samtidig er deres muligheter utvidet. Umulig? Les videre…

Produkt
2024-nyheter: Kabe bobil

Varme Kabe

En ny helintegrert modell og et varmere interiør i alle modeller. Så enkelt kan man oppsummere 2024-nyhetene fra den svenske produsenten.

Produkt
2024-nyheter: Carthago

Sjekk de lyktene!

Det er C-Tourer som står for 2024-nyhetene fra Carthago. En ny planløsning lansert på to chassis ble vist fram til pressen i Jeruzalem i Slovenia i sommer. Men jeg ble aller mest glad for å se frontlyktene.

Produkt
2024-nyheter: Dethleffs bobil

Forsterker bybobil-satsingen

Det er først og fremst bybobilene til Dethleffs som har fått ny oppmerksomhet for 2024-sesongen. Men det er også noe nytt på deres tradisjonelt bygde bobiler.

Produkt
Elbobil

Winnebago eRV2

På Caravan Salon i Düuseldorf viste amerikanske Winnebago fram sin prototype på en elbybobil. Din Fritid har vært i USA og prøvekjørt det eksepsjonelle helelektriske fritidskjøretøyet.

Tett på
Fabrikkbesøk

Hjemme hos Challenger

I Tournon, 10 mil sør for Lyon, ligger fabrikken Trigano VDL. Forkortelsen står for Trigano Vehicules De Loisir, eller som det blir på norsk; Trigano fritidskjøretøy. Her har vi sett på nært hold hvordan Challenger og Chausson bygges.

Produkt
Bobiltesten: Dethleffs Esprit I 7150-2 DBM

Ekte premium

Det oppleves kanskje som provoserende for noen når vi hevder at drøyt 1,7 millioner er et godt kjøp for en bobil. Men jeg kan ikke si annet enn at Dethleffs Esprit er en bobil som gir god valuta for pengene. Det finnes konkurrenter med tilsvarende nivå, som har en halv million kroner høyere prislapp.

Produkt
Bobiltesten: Kabe Novum 750 LGB

Helt ny konstruksjon

Kabes nyeste bobilserie Novum er selskapets rimeligste. En tilsynelatende enklere bobil enn sine mer kostbare søsken. Men skinnet bedrar. Novum er fra bunnen av nyutviklet og markerer en ny tid for Kabe. En fremtid med høyere lastevekter.

Produkt
Ford-chassis

Ford Transit som bobilbase

Det siste året har det bokstavelig talt regnet nye bobilmodeller på Ford Transit. Både halvintegrerte, alkovebobiler og ikke minst bybobiler. I denne artikkelen ser vi på Ford Transit-chassisets styrker og svakheter.

Produkt
Bobiltesten: Sunlight Cliff 590 4x4 Adventure Edition

Eventyrlysten?

En bybobil med kort akselavstand, sterk motor og firehjulsdrift er både morsom og trygg å kjøre. På denne tiden av året, hvor det ofte er glatt, gir det en ekstra følelse av trygghet å vite at man har best mulig veigrep. Bli med oss ​​på en tur i Sunlights nyeste eventyrbybobil.

Sider