: Göteborg: Vi kom i julestemning på campingturen | Din Fritid

Göteborg: Vi kom i julestemning på campingturen

Det gjorde vi i den grad ved å pakke vår KABE og kjøre til Gøteborg, som er pyntet til jul etter alle kunstens regler.

Vi sjekker inn på Lisebergs Camping Kãrralund fredag kveld og det er allerede mange andre vintercaravanister på plassen. Det ser riktig hyggelig ut med alle de små opplyste campingvinduer. Folk sitter og slapper av i de varme vognene. Vi rigger oss raskt og rutinemessig til, og i løpet av få minutter sitter vi også i vognen med varm te, før det er på hodet i seng.

Flott frostklart vintervær

Neste dag våkner vi opp til flott frostklart vintervær. Det er is på bilen og både trær og busker er dekket i hvitt rim.

På julemarked i den gamle bydel - Haga

Vi kjører først til Gøteborgs gamle bydel Haga, der det er julemarked. Flere morgenfugler har allerede stilt opp bodene sine, og der er noe for en hver smak. Ut over å være julemarked er det også et tradisjonelt loppemarked med masser av gammelt rusk til en billig penge. Men vi går nå mest etter juletingene. Jeg kjøper julepynt til campingvognen bl.a. misteltein, som jo er fast inventar hvert år.

Glaserte epler

Vi kjøper lussekatter, glaserte epler og smågodt til senere kveldshygge i vognen.

Setevarmer i ull

Jeg får også kjøpt en gave til min far (håper han ikke leser dette), som sykler mye. Jeg kunne ikke motstå denne sjarmerende setevarmer i ull. Nå håper jeg bare den er stor nok til å dekke hele baken…..

Melodiøse julemelodier

Lirekassemannen forteller om sitt nesten 100 år gamle tyskbygde instrument, som spiller melodiøse julemelodier og er prikken over i’en for den perfekte julestemning.

Penger i kassen

Disse to små guttene var helt uimotståelige. Sjenert synger de den ene julesangen etter den andre - utenat. Godt jobba og det gir penger i kassen til julegaver eller godteri.

Slik bor vi

Campingvognen er en KABE Safir GDL med køyer og toalett/bad i bakenden, kjøkken i midten og sittegruppe i fronten. Bordet kan legges ned så det blir en stor dobbeltseng. At campingvognen er en helårsvogn ser man bl.a. på at det er mindre vinduer enn i andre vogner. Og rundt langs alle kanter er det vinterrygglener, noe som vil si en ca. 5 cm åpning bak sittebenkene ned til radiatorene. Dette er med på å forbedre ventilasjonen og minske kondens. Så vil jeg også nevne en liten detalj. Jeg er nærmest avhengig av pop-corn, så mikrobølgeovnen blir flittig brukt.

Sittegruppe i fronten

 

Køyer og toalett/bad i bakenden

 

Råda Säteri

Knapt 10 km utenfor Gøteborg ligger det pene og velbevarte Råda fra 1700-tallet. Herregården er kjent for sin overdådige julebuffet, som vi nå har opparbeidet appetitt til. Vi ønskes velkommen av familien Hemberger, som har hatt stedet de siste 6 år. Julen er den tiden på året da det er mest travelt. Tre ganger om dagen er det dekket opp med alt hva hjertet begjærer av svensk julemat. Vi ankommer klokken 13.00 og kl. 15.30 går vi derfra med velfylte maver. En gastronomisk opplevelse av de helt store. 15 sorter sild, laks, torsk, kjøttboller, sylte, pølser i alle varianter. Røket og tørket vilt. Desserten besto av et stort ostebord, frukt, konfekt og naturligvis ris-a-la-mande. Alle barna fikk gaver.

Herregården ligger helt ned til en sjø

Vi går en lang tur i det naturskjønne området ved Råda - bare for å få brukt noen av de mange inntatte kaloriene. Herregården ligger helt ned til en sjø. Det er så smått begynt å komme is på vannet og snart vil det være mulig å stå på skøyter. Holder temperaturen, så helt sikkert i juledagene.

Mørket faller på

På vei tilbake til Gøteborg er det altoverskyggende skue det ca. 50 meter høye tårnet midt i Liseberg, som nå er pyntet med lysgirlandere og ligner et flott juletre, som stråler ut over hele storbyen. Den kan sees minst 5 km vekk. Det er ganske nytt at Liseberg har åpent til jul, men det er en god ide og det er fullt av folk - unge som gamle. Mer enn 3 mio. julelys er tent og 60 boder varter opp med allverdens spesialiteter fra hele Skandinavia.

Flott innsats, unger

Gøteborg Skøyteklubb gir en tempofyllt og fargerik oppvisning på skøytebanen, som er åpen for allmenheten, når det ikke er show. Skøyteklubben består av barn og unge mellom 6 og 13 år, og de skal ha ros for å levere et show som virkelig imponerer. Flott innsats, unger. Et godt tips til festkomiteen til neste år er å gjøre det mer publikumsvennlig på tilskuerplassene. Det var vanskelig for alle, og særlig barna, å se, og det var synd.

Skriver julekort til venner og familie

En smule forfrosne forlater vi det tettpakkede, men stemningsfulle Liseberg for å komme hjem og bli varmet i campingvognen. Vi har stengt av gassen og kjører kun på strøm. Alde 3000 varmeren har ingen problemer med å levere varme, mens vi nyter kvelden hjemme med gløgg, pepperkaker og lussekatter og skriver julekort til venner og familie. Det er nå kun en ukes tid til jul - vi gleder oss helt enormt. Julen skal feires i campingvognen på Slevigen Camping i Norge, og denne gang skal vi ha med ski.

Ytterligere informasjon

Campingplassen finner du på www.camping.se. Campingvognen kan du se på www.kabe.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden