: Tyskland: Last ned oppstillingsplasser på GPS | Din Fritid

Tyskland: Last ned oppstillingsplasser på GPS

Å reise med bobil i Tyskland og i Norge er som å reise i to forskjellige verdener.


Du kan laste ned alle oppstillingsplasser for bobil som finnes i Tyskland før du drar, og dermed blir det super enkelt å finne et sted å slå seg ned for natten

Her til lands krangler vi fortsatt om overnatting utenom campingplasser og såkalt ”villcamping”. I Tyskland har de ikke bare campingguider, de har bøker med oversikt over flere tusen oppstillingsplasser. I et Bordatlas fra magasinet Reisemobil International som er Tysklands nest største bobilmagasin. I et stort format og på 700 sider presenteres 3800 oppstillingsplasser i Europa, selvfølgelig med hovedtyngden i Tyskland. Og ikke nok med det, om du går inn på reisemobil-international.de/bordatlas kan du laste ned alle plassene på din GPS. Så vidt vites gjelder dette kun GPS’ene tomtom, Garmin Nüvi og Magellan. På Garmin lastes det ned som egendefinerte POI punkter. Her vi sitter og skriver i Oslo trykker vi på ”hvor skal du” deretter ”tillegg” og så egendefinerte POI punkter. Da kommer Sjølyst Marina Wohnmobilpark opp med avstand 8,4 km og retning vestover. Men så kommer forskjellen på Tyskland og Norge. Neste oppstillingsplass er Rjukan Hytte- og Caravanpark 118,4 km i vestlig retning. GPS’en viser navn på plassen, avstand i nærmeste 100meter, og retning. Videre kan du gå inn på kart og se beliggenheten. Og du får opplyst siden i atlaset der plassen er beskrevet. Ved å trykke ”kjør” fører GPS’en deg til plassen enkelt og greit.

God erfaring

Vi har det siste året fått prøve ut systemet under flere turer i Tyskland. Du behøver ikke tenke på overnattingssted før kvelden kommer. Er du heldig er det en kilometer til nærmeste plass, er du litt uheldig er det ti kilometer til du kan trekke opp håndbremsen for natten. Reiser du utenom tiden for sommerferie i Tyskland er det som regel ledig plass. Om du ikke kommer på den plassen i Hamburg vi oppsøkte sist påske. Der var det plass til en bil. Og den var opptatt. Men vi fikk likevel stå i oppkjørselen til en garasje. Man er da litt fleksibel. Så man risikerer noen overraskelser også her. Mange av plassene har tømmestasjoner, men langt fra alle. Derfor lønner det seg å benytte de man kommer over selv om tankene holder en dag til. Heller ikke alle har strøm, men det skal ikke være noe problem for en moderne bobil å stå i tolv timer uten strøm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden