Tyskland:: Oberstdorf – for en aktiv ferie | Din Fritid
Tyskland:

Oberstdorf – for en aktiv ferie

Liker du å ligge på stranda i ferien og gjøre minst mulig? Da skal du ikke reise til Oberstdorf. Denne lille, sjarmerende byen i Allgäu lengst syd i Tyskland er perfekt som deg som ønsker en aktiv ferie – enten det er på vinteren eller sommeren.


Oberstdorf er omgitt av fjell på alle sider, og her kan du vandre i noen av de mest fantastiske fjellen i hele Tyskland. Foto: Shutterstock

Den øverste byen

Oberstdorf er så absolutt verdt et besøk for deg som har «lopper i blodet». Men det er de store arrangementene som har gjort Oberstdorf kjent. Blant annet arrangerte man ski-VM her i 2005 og har senere også hatt VM i skiflyving. Du finner Oberstdorf lengst syd i den lille regionen Allgäu. Det er motorvei hele veien til Kämpten og derfra en halvtimes tid på god riksvei. Vær dog opmerksom på at det kan bli kødannelse her i forbindelse med helgetrafikken når turistene kommer på fredag og skal tilbake på søndag. Selve byen Oberstdorf ligger langt inn i dalen. Navnet betyr på tysk «den øverste byen», og det er den virkelig også. Fortsetter du videre kommer du til fjellheimen og overgangen til Østerrike, der du ikke kan ta deg over med bil. Området rundt Oberstdorf er et eldorado for vandring, både på ski om vinteren og på beina om sommeren. Turistkontoret i byen arrangerer ofte guidede turer av forskjellig varighet, og hvis du velger å gå alene, er stiene godt merket. Kjøper du deg et vandringskart og planlegger godt på forhånd, så kan du få en uforglemmelig tur. Her har du alle muligheter. Turistkontoret kan også hjelpe deg med turforslag. Her får du kart, lengde på turen, vanskelighetsgrad og høydemeter du må forsere, samt hvor lang tid det er beregnet å ta. Alpint er også mulig, det ligger flere fine anlegg ikke langt fra selve Oberstdorf. Et er i Ofterschwang, der man arrangerer verdenscup i alpint for damer. Dessuten er det gode muligheter for å stå på skøyter i området, enten utendørs eller i den lokale ishallen, der man i vinter blant annet hadde det tyske mesterskapet i kunstløp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden