Ferge til Island: Med bobil til Island | Din Fritid
Her er jeg heldig å ha masse plass rundt bobilen, men noen ganger er det trangt. Så jeg er alltid ferdigpakket, og klar til å gå ut av bobilen.
Ferge til Island

Med bobil til Island

Det er kun én mulighet for å seile til Island med sin egen bobil eller vogn, og det er fra Hirtshals i Danmark til Seydisfjordur på østkysten av Island. Man seiler med Smyril Line, og det tar to eller tre dager, avhengig av om du reiser i høy- eller lavsesong.

Jeg har tatt denne fergeturen flere ganger, senest nå i høst. Det er ikke helt billig å komme til Island. Jeg kjører en sju meter lang bobil. Prisen for denne, en lugar uten vindu, uten mat og i lavsesong kostet meg 18 500 danske kroner. Etter dagens kurs tilsvarer det omtrent 29 000 norske kroner.

Under pandemien endret selskapet faste prisene til en tilbud-og-etterspørsel-strategi. Det betyr at det lønner seg å være tidlig ute. Skal du for eksempel til Island i sommer, anbefaler jeg at du kjøper billetter før jul. Jeg kjøpte min billett ett år før avreise.

Hva finner man om bord?

Det er flere alternativer enn jeg hadde forestilt meg til å begynne med. Når det gjelder mat finnes det alt fra bistro og kafé med buffet, til en finere restaurant. Det finnes en liten kino om bord med plass til 23 personer, med et variert filmprogram. Det er også en taxfree-butikk om bord. Her kan man finne klassisk innhold som parfyme, kosmetikk, vin, klær, brennevin, godteri og suvenirer.


Nordlyset jeg fikk fornøyelsen av å oppleve siste kvelden før jeg skulle seile, var overveldende.

Utendørs bad

For de som ønsker å slappe av, er det utendørs boblebad hvor man kan nyte utsikten over havet, og det er et lite svømmebasseng om bord. Her er også en badstue.

I tillegg har fergen et treningssenter. Det er ingen grunn til ikke å holde seg i form mens man er på fergen. Det finnes også en fotballbane på dekket og et lekerom for barn og unge. Hvis man har behov for å jobbe eller holde kontakten med familie og venner, er det også internett-tilgang om bord. Jeg har imidlertid aldri selv brukt det, da jeg har hørt at kvaliteten er veldig dårlig.

Praktiske tips

Når du skal med fergen, må du som alltid slå av gassen i bobilen. Det er ingen tilgang til strøm underveis. Men kjøleskapet er heller ikke så viktig da man uansett ikke får ha mat med til Island. Jo, man kan ta med boksmat. Det er også begrensninger for hvor mye alkohol man kan ta med. Jeg anbefaler å lese seg opp på dette før man reiser. Husk også at man ikke kan ha med kjæledyr. De må i karantene, så undersøk dette før avreise.

Egne ting

Når alt det kjedelige praktiske er nevnt, må jeg bare understreke hvor fantastisk det er å kunne ta med seg sin egen bobil. Det å oppleve Island med sine egne ting gjør alt så mye mer praktisk. Jeg bare elsker det, og har nå nettopp kommet hjem fra 4,5 måneder med eventyr på Island. Ønsker deg en fantastisk reise til Island.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden