: Med ferge til Island | Din Fritid

Med ferge til Island

Totalprisen for å komme seg til Island med bobil eller campingvogn er høy, men ingen umulighet for de fleste. Har du egen bobil eller vogn og får den med deg til Island har du en rimelig og spennende ferie foran deg.

Smyril Line ble etablert i 1982 og har hovedkontor på Færøyene, men er også representert på Island, Danmark og i Tyskland. Fergen MS Norrøna er fra 2003, har fast avreise fra Hirtshals, og har en kapasitet på nærmere 1500 personer og 800 biler. Selskapet dekker utvilsomt et behov for transport til Færøyene og Island og gikk med solid overskudd i 2013. MS Norrøna seiler hele året til Færøyene og til Island i perioden mars og ut oktober. I høysesongen har fergen to ukentlige turer til Island, mens det er kun en i lavsesong. På sommerstid er det også mulig å kombinere islandsturen med et to eller tre dagers opphold på Færøyene.

Cruise eller ferge

Båtturen direkte til Island tar noe under to døgn. Det er ikke alle avganger som er tilgjengelig for bobil eller campingvogner - så det er lurt å være tidlig ute. Det er mange alternativer på lugarene, og tilsvarende muligheter med matservering. Her kan du velge første klasse eller økonomiske fellesrom. Smyril Line vil gjerne at du bestiller mat på forhånd, og lokker med rabatter. Om bord tilbys det mange aktiviteter: God mat og drikke, tax-free butikk, på dekk er det solstoler med muligheter for å se hval, et rikt fugleliv, det er utvendig oppvarmede boblebad, basseng og badstu, kino og live musikk fra lokale musikere fra Færøyene. Det er også mulig å kjøpe seg internett-tilgang om bord. Bestiller du en av avgangene som stopper på Færøyene tar turen naturlig nok lenger tid, totalt 36 timer brukes fra Hirtshals til Færøyene hvor det er et opphold. Så tar det 19 timer videre til Island.

Priser

For to personer og en bobil på 7,5 meter i lavsesongmåneden april kan en tur-retur fergebillett til Island komme på rundt 16 000 kroner, uten mat med lugar. Prisen for lenger eller kortere biler er avhengig av sesongen, og varierer fra rundt 800 til 1600 kroner per meter over 5 meters lengde. På nettsiden til Smyrill Line (www.smyrilline.com) kommer det ulike tilbud. Så her lønner det seg å bruke litt tid på å sette seg inn i mulighetene.

Sesongåpne plasser

Vær klar over at campingplasser på Island er stengt utenom sesongen, som gjerne går fra juni til september. Det er også greit å være oppmerksom på at det ikke er lov å benytte gass på bobilen eller campingvognen under overfarten, det er heller ikke tilgang til strøm for kjøleskapet om bord da det kun er tillatt å ha med seg hermetisk mat til Island.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden