Med bobil i Japan: Eventyrlig bobilferie i Japan | Din Fritid
Med bobil i Japan

Eventyrlig bobilferie i Japan

Japan er et land med mange gjemte skatter som bare venter på å bli oppdaget. Og så fort man reiser utenfor de store byene, er bobil den beste måten å reise rundt på.

Japan er et av de sikreste og minst farlige landene i verden å reise i, og med bobil kan du oppleve og utforske de mer avsidesliggende stedene hvor få turister ferdes.

 

I et land som er kjent for punktlighet og hvor det meste bokstavelig talt går på skinner, gir det en utrolig frihet å reise rundt i sitt eget tempo - uten en eneste rutetabell i lommen. Og med engelsktalende gps er det nesten umulig å ikke finne frem dit man skal, så alt ligger til rette for en fin bilferie.


Fantasifull arkitektur. Trehus: Arkitekt Terunobu Fujimori, i byen Chino.

 

Campingbil


Bobilen var fullt utrustet med alt vi trengte.

Bobilen vi leier oss er komplett utrustet, og man kan slå seg til for natten overalt hvor det er lov å parkere. Vi leide en Nissan Caravan Type “Duo” som var perfekt for to personer.

Denne campingbilen er ideell for reisende som ønsker maksimal komfort i en relativt liten bil. At den ikke overskrider 5 meter i lengde er smart i forhold til å kunne parkere på en vanlig parkeringsplass.

Det er innebygget kjøleskap, oppvaskbenk og gasskomfyr i bilen. Med et dobbelt batterisystem kan man få varme eller aircondition etter behov, og samtidig være sikker på at bilen starter neste morgen.

Tilgang til wi-fi i bilen gjør det enkelt å sjekke ut neste dags eventyr, eller holde kontakt med familie og venner hjemme. Vår bil hadde en iPad med GPS, og nok datatilgang til å bruke GPSen og til litt googling. Den hadde dessuten ferdig installerte apper som guidet oss til nærmeste offentlige bad, campingplass, bensinstasjon eller matbutikk.


Camping: Ved Mount Aso.

 

Opp i fjellene

Store deler av Japan er fjellområder og om du har lyst til å utforske disse fantastiske landskapene, er det viktig å velge en bobil som ikke er for stor å manøvrere langs smale og svingete fjellveier. Vi valgte å ha 24-timers support-tjeneste inkludert i leiebilprisen, slik at vi alltid kunne få hjelp om det skulle oppstå noen problemer med bilen.


Magisk! Det er godt å kunne nyte alle inntrykk med 24-timers support-tjenste inkuldert i leiebilprisen.

 

Japan er landet hvor mange skal få plass på et lite areal, så både hus og biler er i størrelse small. Det betyr også at sansen for fantasifulle løsninger er godt utviklet, det er utrolig mange finesser som er på plass, og det finnes en bobil for ethvert behov.

 

Venstrekjøring

I Japan kjører man på venstre side av veien, og det er ikke fritt for at det kan kile litt i magen første gang man begir seg ut på motorveien i Tokyo. Der går veiene ikke bare parallelt og i flere kjørebaner, men også over og under hverandre. På enkelte steder kjører man på veier som er bygd i høyde med et 8-etasjes bygg. Det er litt av en opplevelse, men ikke så vanskelig som det kanskje høres ut som. På hovedveiene i de fleste større byene er skiltene på engelsk i tillegg til japansk, men på landsbygda er dette ofte ikke tilfellet, så om du planlegger å kjøre i mer avsidesliggende områder, anbefales det å kjøpe et engelsk/japansk veikart før avreisen.


Motorvei: Tokyo highway.

 

 

Bompenger

Bompenger på motorveien slipper man ikke unna i Japan heller. Heldigvis kan man betale manuelt ved bomveistasjonen med både kreditkort og kontanter. Vi kan ellers anbefale at man inkluderer ETC-kort når man leier bilen. På bomveiene som er merket med ETC vil man da få rabatt, og man betaler automatisk via kortet. Sluttregningen gjør du opp med leiebilfirmaet når du leverer tilbake bilen.


Utsikt over Nagasaki.

 

Drivstoff

Spør hvilken farge det er på bensinpumpen du skal bruke når du henter bilen hos leiebilfirmaet. De fleste japanske bensinstasjoner anvender samme fargesystem, men blir du usikker er det lurt å spørre betjeningen, for alle skilt er på japansk. Bensinprisen ligger på rundt ni kroner per liter, og bilen vi leide brukte rundt 1,2 liter på mila.

Langs veien finnes det bensinstasjoner hvor det er gratis å parkere, og disse har også toalett og myntvaskeri for klær. Alle små dagligvarebutikker, som for eksempel Seven-Eleven, er åpne døgnet rundt. Her får du kjøpt fersk og god mat for en svært overkommelig pris.


Her inntas et måltid på en turisthytte på fjellet, Mount Nakadake.

 

Tusenvis av øyer


Fergene ut til de mange øyene er moderne og komfortable, her er det ofte mulighet til å ta seg en dusj om bord.

Nettverket av fergeruter er til stor hjelp når man kjører rundt i dette landet som består av flere tusen øyer. Det er et velkomment avbrekk om man er på en lengre tur. Fergebillettene er rimelige og kjøpes via fergerederiet direkte (via telefon, online eller på fergeterminalen). Dessuten kan enkelte fergelinjer bookes via aferry.com, en engelsk online-booking webside.

De store fergene er moderne og er gjerne utstyrt med en café. Fastfood får et nytt innhold her, for ofte kjøper du maten fra automat, og den er smakfull, billig og god. Ofte finnes det også et lite basseng med dusjer om bord, noe som er herlig forfriskende etter en dag på veien. Og apropos bad, i Japan finnes det fler enn 3000 varme kilder, som er tilrettelagt slik at du kan bade og ta en dusj. Langs veien vil du derfor finne rikelig med muligheter til å slappe av med et varmt bad.


Osaka Castle er bare et av utallige steder man bør besøke.

 

Parkering

Du kan parkere nesten overalt så lenge du følger parkeringsbestemmelsene.

Søk gjerne etter apper som viser campingmuligheter om du vil ta et par dagers pause. Campingplassene er rene (i Japan er alt rent og ordentlig!) og har ofte en fin beliggenhet. Å sitte under bilmarkisen med iskald drikke og se på solnedgangen i ”the land of the rising sun” når dagens etappe er vel avsluttet, kan derfor være en uforglemmelig opplevelse i løpet bobilferien i et av verdens vakreste land.


Takamatsu.

 


Du kan parkere nesten overalt så lenge du følger parkeringsbestemmelsene.

 

Fakta om leiebobilen:

Nissan Caravan Type “Duo”

Lengde: 4.99m

Bredde: 1.7m

Høyde: 2.3m

Motor: 2,4 liter

Gir: Automat

Bensinforbruk:1,2 liter pr. Mil

 

Utstyr som er inkludert:

Engelsk navigasjon og Wi-Fi ombord

100V inverter (max. 150 watt)

USB-port for lading

Innebygget 12V kjøleskap med fryseboks

Gasskomfyr (1-2 brennere)

Vask

Ferskvann: 10-20 liter

Markise

Bilradio med aux-plugg

USB-drevne bærbare høyttalere

Gardiner

Tallerkener, kopper og bestikk

Gryter, panner og vannkoker

Campingbord og 2-4 stoler

Myggnett for vindu

Takluke med vifte

Bærbare LED-lamper

Komplett sengetøy er også inkludert

 

Valgfritt utstyr

Bærbart toalett

Barnestol

Sykkelholder (maks to sykler)

Ski/snowboard rack (maks fire)

 

Om forfatterne:

Nicolas Croze er journalist og selvstendig næringsdrivende i selskapet rollcompany.no. Eskil Roll er fotograf og jobber i selskapet rollphoto.no. Sammen har de utgitt mange bøker og produsert utallige reportasjer til norske magasiner. De har begge vært i Japan flere ganger i forbindelse med jobbprosjekter, og da helst i bobil!

 

Leie bobil i Japan

Standardpris per dag er mellom 9900 og 14900 yen (rundt 740-1100 norske kroner). Rabatt er mulig ved tidlig booking og booking over mange sammenhengende dager. Man betaler 20 000 yen (1500 NOK) ved reservasjon av bilen, som trekkes fra ved betaling for bilen, som skjer ved oppmøte. Depositum for bilen er 100 000 yen (7500 NOK) som man får tilbake ved levering av bilen. Hjemmesiden for utleiefirmaet vi benyttet er: www.japancampers.com

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden