: Slik setter du opp teltet ditt | Din Fritid

Slik setter du opp teltet ditt

De små teltene kan settes opp på et øyeblikk av en person, mens store hustelt tar lengre tid og krever flere personer.


Det kan være vanskelig å få oversikt over oppsettingen av teltet de første gangene - øv deg eventuelt hjemme

Til alle nye telt følger det med oppsettingsanvisning. Noen merker har også oppsettinger på dvd eller på internett. Det er viktig, at det er plant, der hvor man setter opp teltet, så man ligger rett. Har man med elektriske apparater, skal man sette opp teltet på en oppstillingsplass med strømpåle.


Bruk fornuften når dere camper i telt og unngå ulykker

Gode råd om teltcamping

Bruk aldri åpen ild, grill eller stearinlys i nærheten av teltet. Insektspray ødelegger impregneringen og bør ikke brukes i nærheten av teltet. Når det blåser skal alle barduner spennes fast. Gjerne med stormplugger. Luft ut så ofte som mulig. Hold av sikkerhetsmessige grunner bagasjen borte fra døråpningene. Matlagning skal helst gjøres utenfor. Spesielt ved små telt. Husk lappesaker til teltet. Ikke ta på ytterteltets innerside, da det kan få vannet til å renne igjennom.

Nedpakking av telt

Teltet kan godt tåle å bli pakket ned, mens det er vått, men innen to dager skal det pakkes ut igjen og tørkes. Det er best å tørke teltet i frisk luft og ikke et sted, der det er for varmt. Oppbevaring skal skje på en tør og ikke for varm plass.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden