: Slik stiller du opp bobilen | Din Fritid

Slik stiller du opp bobilen

Bobilen er lett å få på plass, spesielt hvis oppstillingsplassen/parkeringen er helt slett. Det skal bare kobles til strøm, hvis man ønsker det. Mange bobiler er selvforsynt med strøm i flere dager.


Holder man ikke lige, kan det udlignes med kiler, som autocamperen kan køre op på

Er det ikke slett, kan det kompenseres med kiler, som bobilen kan kjøre opp på. Man kan alt etter forholdene sette kiler under alle fire hjulene. Det er lettest, hvis man er to personer, der den ene kjører, og den andre følger med utenfor bilen. Rull ned vinduene, slik at det er lettere å kommunisere. Nå kan markise eller fortelt settes på.


Bobilen er lett å få på plass, spesielt hvis oppstillingsplassen/parkeringen er helt slett

Husk Toalettet - følg med underveis

I løpet av ferien skal man være oppmerksom på å få tømt toalettet sitt. Det gjøres på campingplassens spesielle område for dette. Se etter skiltet med kjemisk toalett. Spillvannstanken skal også tømmes, før den renner over. Forbruk av gass avhenger av, hvor kaldt det er ute, hvor varmt man ønsker det inne, og om det er andre energikilder, så som elvarme. Matlaging innvirker også på forbruket. Selv om tommelfingerregelen sier cirka 150 g. pr. time kan en 11 kilos flaske i visse tilfelle holde tre dager, men også tre uker. Vær oppmerksom på, når reisen går til utlandet, at bytte av flasker kan være vanskelig. Beste tipset er å ta med to fylte flasker hjemmefra for tre ukers sommerferie. Om vinteren rekker to flasker kanskje bare en uke alt etter forholdene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden