: Slik legger du solid gulv i forteltet | Din Fritid

Slik legger du solid gulv i forteltet

Bor man i campingvognen over lengre tid på samme sted, kan man med fordel legge gulv i forteltet. Gulvet kan legges i opp til fem lag.


Slik legger du solid gulv i forteltet

Man starter med å legge et såkalt ”Ground Cover”, som dekker et areal på cirka 30 cm utenfor forteltet hele veien rundt. ”Ground Cover” er en tynn og sterk UV-motstandig fiberduk. Når det er større enn forteltet, har det ytterligere den fordelen, at forteltet beskyttes mot jordsprut og møkkete gresskanter, slik at det også er enklere å rengjøre etter en lang sesong. Deretter plasseres selve gulvet, som både kan være av plast eller tre. Dette gulvet er hevet over teppet, så man ikke merker kulde og fukt. Hvis man vil gardere seg ekstra mot fukt fra bakken, kan det legges en presenning over gulvflisene. Men det er sjelden nødvendig. Ovenpå presenningen legges et ”Comfort Carpet”, som er et fem mm tykt teppe i Fibertex. Det skal bare gå ut til selve kanten av forteltet. Det er konstruert som en slags isolering, som forhindrer kulde fra bakken i å trenge opp i forteltet. Det luner uten å suge fukt, og er mykt å gå på. Siste lag er et Isabella Floor, som heller ikke kan suge fukt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden