Gladnyhet for bransjen:: Trafikkstasjonene åpner for næringsaktører | Din Fritid
De fleste bobiler og mange vogner er avhengig av en endelig godkjenning på en trafikkstasjon før de kan registreres og overleveres kunden.
Gladnyhet for bransjen:

Trafikkstasjonene åpner for næringsaktører

Statens vegvesen har stengt sine trafikkstasjoner på grunn av korona-smittefaren. Din Fritid har tidligere skrevet om hva privatpersoner som har levert inn skiltene skal gjøre. Men stengingen har medført vel så store konsekvenser for bobil- og caravanforhandlerne. Det har vært umulig å få gjennomført endelig godkjenning på solgte bobiler og campingvogner, og dermed få de overlevert til kunder.

– Det er noen få unntak, da det finnes noen modeller som har forhåndsgodkjent typegodkjenning, og som dermed har fått skilter og blitt overlevert til kunden, forteller Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund.

– Men det har ikke vært mulig å overlevere majoriteten av solgte enheter de siste ukene. Det har gitt en stor utfordring for likviditeten til forhandlerne. Solgte produkter som hele tiden leveres fra fabrikk er betalt av forhandler, mens forhandlerne ikke har kunnet ta betalt fra kunde før kjøretøyet er registrert, forteller Holm. 

Gladnyhet

I det siste har det vært hektisk aktivitet hos Norges Caravanbransjeforbund som har jobbet for en åpning. Og på fredag kom beskjeden fra Statens vegvesen om at de nå åpner for godkjenning også av andre kjøretøy enn «de samfunnskritiske». Det betyr at næringsaktører, som inkluderer caravanbransjen, får åpnet dørene inn til endelig godkjenning og oppgjør for sine salg.

– Vi ønsker å bidra til å holde samfunnet i gang og redusere de negative konsekvensene av koronatiltakene, sier avdelingsdirektør for kjøretøyavdelingen, Espen Andersson i en pressemelding.

Statens vegvesen understreker at tilbudet vil være begrenset:

– Vi bruker ledig kapasitet der pågangen av nyttekjøretøy er lav. Godkjenning av kjøretøy som ikke er samfunnskritiske skal ikke gå på bekostning av tilgjengelighet av timer for samfunnskritiske kjøretøy. Vi understreker at vi ikke har full drift, vi kan dessverre ikke tilby timer alle steder. Timer tilbys i den grad vi har kapasitet, sier Espen Andersson. Bestilling av timer gjøres over telefon/e-post, og avtales lokalt, informerer Statens vegvesen.


Illustrasjonsfoto: Caravanbransjen har slitt med å få levert ut vogner og bobiler som er leveringsklare til kunder, på grunn av at trafikkstasjonene har holdt stengt. Nå åpner Statens vegvesen dørene på gløtt, for bransjen.

Her kan du lese hva du skal gjøre om du har levert inn skiltene på en trafikkstasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden