Caravan Salon Düsseldorf 2020:: Düsseldorf-messen viser at det er mulig | Din Fritid
Årets Caravan Salon går nå av stabelen i Düsseldorf. I artikkelen deler Din Fritids medarbeider sine inntrykk av messen.
Caravan Salon Düsseldorf 2020:

Düsseldorf-messen viser at det er mulig

De fleste bobilmesser i Europa er avlyst, noe som også gjelder Caravanmessen på Lillestrøm. Det at messene vil øke spredningen av Covid 19 har vært en større risiko enn arrangørene ønsket å ta. Men på bransjens største, Caravan Salon i Düsseldorf, valgte de i stedet å utvikle et konsept for en smittesikker messe. Caravan Salon er den første messen som implementerer "ProtAction" som konseptet heter. Messen arrangeres fra 4. - 13. september.


En av utstillerne som fikk ekstra plass i år var Knaus, som hadde en enormt stor hall alene.

ProtAction betyr at du sørger for å holde sosial avstand, ha på deg en maske innendørs og å ha alle dørene til salene og toalettene åpne - slik at du ikke trenger å ta på håndtakene. Kø unngås med ekstra brede ganger med piler som markerer gangretningen. Man skal ikke møtes ansikt til ansikt.


Caravan Salon er en viktig begivenhet for bransjen og har valgt å arrangere messe også i 2020.

Tiltakene

En liten hær av turkis-kledde ungdommer holder et øye med besøkende og vasker jevnlig alle kontaktflater. På standene har utstillerne ansatte som går rundt og desinfiserer bobilene og vognene etter at det har vært besøkende inni dem.

Du går ikke inn i en bil hvor det allerede er noen. Du venter noen meter fra bilen, til det blir din tur. Køene er noen ganger lange når du står på smittesikker avstand. Men alle er i samme situasjon, og folk er generelt flinke til å ikke bruke for lang tid inne i bilene.

Begrenset antall

Caravan Salon er en enormt stor messe, sannsynligvis verdens største caravanmesse med mange gigantiske utstillingshaller. I år er antall besøkende begrenset til 20 000 per dag. Det er ikke mulig å kjøpe billetter fysisk, de må bookes online. Og da må man samtidig registrere kontaktinfo. Alt for å redusere smittefaren, og samtidig ha muligheten til å spore eventuell smittespredning. Bransjedagen var begrenset til 7000 besøkende. Om arrangøren får solgt alle billetter vil man i løpet av årets messeperiode ha 187 000 besøkende. Det er betydelig færre en fjorårets rekord på 268 000 personer. 


Normalt deler Weinsberg hall med konsernsøskenet Knaus, men i år fikk de egen hall.

Men til gjengjeld er dette topp motiverte besøkende, som er kjøpelystne. Det bekrefter samtlige utstillere vi har snakket med på messen. I Tyskland er bobilsalget rekordhøyt for tiden, og flere har opplevd at drømmebilen ikke er innen rekkevidde, siden 2020-modellene har vært utsolgt en god stund allerede. Derfor er mange kunder bevisst på å slå til i tide. Det ville ikke overraske meg om hele 2021-produksjonen av bobiler er solgt når messen stenger. I hvert fall hos de produsentene som er tilstede på messen som utstillere.


Det er færre bord på uteserveringene på messen, men også langt færre folk og lite køer.

Ingen komplett messe

For flere produsenter har droppet messen i år. Hele Hymer-gruppen trakk seg. Det samme gjorde Concorde, Pössl og Pilote-gruppen. De ville ikke risikere sine ansattes helse. Også en del mindre aktører har hoppet av, det merkes på tilbudet av innredede varebiler. Det pleier å være mange små finurlige spesialister på messen. Slik er det ikke i år. Men det betyr ikke at messen er trist eller mangler bobiler som får deg til å heve øyebrynene. Blant annet ble det vist frem en bobil som er bygget utelukkende i tre. Utvendige vegger inkludert!


At mange utstillere har droppet årets messe merkes godt i hallene.

Positiv opplevelse

Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente meg da jeg reiste til årets Caravan Salon, min trettende messe. Men det ble en positiv overraskelse. Tiltakene for å redusere smittespredning gjør at hele messeopplevelsen faktisk ble bedre. Det var mindre folk, mer plass rundt de utstilte produktene, bedre disiplin inne i bilene. Og generelt en større respekt blant de besøkende. Tidligere kunne det være fullt i en populær modell. Det var rett og slett ikke mulig å få et seriøst inntrykk av nyheten. Men nå er man alene inne i bobilene og vognene og det gjør at man klarer seg med noen få minutter for å få et inntrykk. Og så er det plass til neste potensielle kunde.

Køene for å få mat er vesentlig kortere. Det er ledige bord, noe som normalt er en sjeldenhet. Nå krysser jeg fingrene for at tiltakene har vært tilstrekkelig og at ingen har blitt smittet på grunn av messen, for dette var en positiv opplevelse


Holzmobil er bygget i tre, og du kan velge mellom oljede eller lakkerte vegger!


Hvorfor arrangøren har valgt å holde en tom hall åpen kan man spørre seg. Her viser normalt Hymer frem sine nyheter.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden