Helse kommer først:: Erwin Hymer Group avlyser deltagelse i alle europeiske messer | Din Fritid
Helse kommer først:

Erwin Hymer Group avlyser deltagelse i alle europeiske messer

Erwin Hymer Group og merkene Bürstner, Carado, Dethleffs, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann + Bischoff, Laika, LMC og Sunlight avlyser deltakelse i alle messer planlagt for 2020 i hele Europa. Med tanke på det høye antall besøkende på messer som Caravan Salon Düsseldorf og tiltakene som er nødvendige på grunn av smittefaren, er det ikke fornuftig å delta på messer i år, mener gruppen.

Artikkelen er oppdatert 8/5 kl 17 med kommentarer om Caravanmessen, se nederst i artikkelen:

Martin Brandt, administrerende direktør i Erwin Hymer Group (EHG) forklarer: 

– Helsen til våre kunder, ansatte og handelspartnere er vår høyeste prioritet - vi kan ikke ta lett på det ansvaret. I korona-krisen med sine spesielle krav til avstand og hygiene, vil det ikke lenger bli en avslappet atmosfære når det gjelder utveksling av informasjon, råd og kjøp. Vi anser dette som en grunnleggende forutsetning for en vellykket messe. Derfor, sammen med merkevarene våre, avstår vi fra EHG å delta på samtlige europeiske messer som er planlagt i 2020. Og det gjelder ut hele året. Avgjørelsen betyr at vi heller ikke kommer til å delta på verdens største fritidsmesse, Caravan Salon Düsseldorf, som skal finne sted i begynnelsen av september.

Digital markedsføring i stedet for messe

Med over 1200 handelspartnere i Tyskland og hele Europa har merkene til Erwin Hymer Group et omfattende forhandler- og servicenettverk. Kunder og interesserte kan i stedet bruke dette nettverket - i sitt lokalområde - til å få direkte informasjon om produkter og tjenester fra sin lokale EHG-forhandler, forteller EHG-gruppen i en pressemelding.

Det vil bli etablert omfattende ordninger for kontaktløs rådgivning og økt bruk av digital markedsføring sikrer at produktinnovasjonene 2020/21 og tilbudene fra EHG-handelspartnerne kan oppleves over hele Europa i et helsevennlig miljø.

EHG-konsernsjefen understreker i en pressemelding at den nåværende avbestillingen skyldes en helt eksepsjonell situasjon: 

– Caravaning står for fleksible og individuelle reiser, fritt rundt i Tyskland og alle regioner i av Europa. Dette vil forbli tilfelle i fremtiden, spesielt siden våre kunder er mindre begrensede i dagens situasjon på grunn av selvforsyningen til kjøretøyene og automatisk holder avstand i hjemmet sitt på hjul. Mange vil sannsynligvis kunne glede seg over ferien i år igjen, men det vil bli under gjeldende reisebegrensninger. 

Positive utsikter for 2021

Martin Brandt er optimistisk med tanke på camping- og messesesongen i 2021:

– Den nåværende krisen vil ytterligere intensivere trenden mot bevisst valg av reiseform. Selv om vi må avlyse vår messedeltakelse i år, gleder vi oss allerede til å kunne presentere våre nye produkter og innovasjoner for et bredt publikum igjen på messer det kommende året. Entusiasmen for campingvogner og “sakte” reiser - den avslappede og trygge reisen med bobiler, campingvogner og campingvogner - vil fortsette å vokse.

Uenighet

Etter det Din Fritid erfarer har det i en periode vært uenighet rundt avviklingen av Caravan Salon, noe som har utviklet seg til å bli to leire hos caravanprodusentene: For og mot messe. EHG har hele tiden ønsket å avlyse årets messe, mens flere av de ikke-tyske produsentene ville gjennomføre den. Dagens avgjørelse må sees i lys av denne diskusjonen. Din Fritid vil følge opp hvilke konsekvenser dette får for vår egen Caravanmesse på Lillestrøm. Vil den kunne bli avviklet uten en så stor aktør som Hymer-gruppen?

Caravanmessen 2020

Din Fritid har vært i kontakt med Konrad Sel for å høre hva arrangørene av Caravanmessen tenker om Hymer-gruppens avgjørelse?

– Caravanmessen har hele denne tiden vært i dialog og kontakt både med sentrale og lokale myndigheter i forhold til det å kunne arrangere en trygg og forsvarlig messe i høst. Signalene har begynt å peke i tydlig retning på at dette vil kunne være mulig. Derfor har vi hele tiden jobbet videre med tanke på å arrangere Caravanmessen på Lillestrøm til høsten. Vi var spent på om Caravan Salon ble betydelig flyttet, noe som ville fått konsekvenser også for oss, men en ukes utsettelse, som vi fikk beskjed om i går, var gode nyheter for Caravanmessen som da kan gå på planlagt tidspunkt om vi fortsatt finner det forsvarlig.

– Hvilke konsekvenser får det for Caravanmessen at Hymer-gruppen ikke blir utstiller?

– Det er en avgjørelse vi tar til etteretning, vi forholder oss til våre samarbeidsavtaler og kontrakter. Jeg har ingen flere kommentarer til det nå.

– Hvor stor del av den norske messen utgjør EHG?

– Produkter fra EHG utgjør rundt 26% av messens utstillerareal.

– Det må da få store konsekvenser når en så stor aktør blir borte?

– Selvsagt, men det skal sies at vi for tiden jobber med å fornye Caravanmessen etter innspill fra Norges Caravanbransjes årsmøte. Det betyr at vi har vært i dialog med andre utstillere for å nå nye målgrupper.

– Når blir det tatt en endelig avgjørelse på om det blir en Caravanmesse i høst eller ikke?

– Det blir ultimo mai forteller Konrad Sel på telefon med Din Fritid.


Konrad Sel er primus motor for Caravanmessen, og jobber for at det også skal bli messe i høst. Foto Tore Afdal

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden