Høydepunkter fra Caravanmessen 2019: En fest - med plass til flere! | Din Fritid
Høydepunkter fra Caravanmessen 2019

En fest - med plass til flere!

Det er stor stas når caravanbransjen samles til messe på Lillestrøm. Blankpolerte vogner og bobiler kjemper om oppmerksomheten, mens det i år også var flere andre typer tilbud: Haugevis med fortelt, telthengere og isolerte fortelt, og ikke minst tilbehør av alle typer. Og en nyhet av året: Seminarer for å spre kunnskap og glede.

Det skal sies at det til tider var plass til langt flere besøkende i de enorme utstillingshallene på Norges Varemesse denne langhelgen (12.-15.) i september. Oppkjøringen opplevdes som dramatisk for arrangøren da den planlagte messecampen regnet bort. Denne hadde i år en ny plassering, på et jorde, som skulle gi et stort område med enorm kapasitet. Og for første gang skulle Bobilforeningen (NB) og Caravanklubben (NBCC) samarbeide om å være vertskap. Grunneier hadde forberedt området med flere nye påkjørselsveier, og servicetilbud i form av oppholdstelt og toaletter var bestilt.

Men enorme nedbørsmengder de to siste ukene før messa gjorde at messesjef Konrad Sel måtte avlyse messecampen. Jordet var helt uegnet for bobiler. Messecampen var planlagt å være årets trekkplaster: Det som skulle sørge for at besøkstallene kom opp på «gammelt nivå» etter fjorårets rekorddårlige publikumsbesøk.

To alternativer kom raskt på banen: Bobilparkering på Hellerudsletta med busstransport til og fra messeområdet og på grusplassen rett utenfor messeområdet. Grunneierne var positive, og tilbudene ble benyttet av flere hundre bobil- og vognekvipasjer.


Gode alternativer til opprinnelig messecamp kom raskt på plass.

Totalt hadde årets messe 13 739 besøkende mot 13 289 i fjor og 18 019 besøkende i 2017.

Høydepunktene

Det har neppe vært så mange fortelt utstilt på Caravanmessen i «moderne tid» som i år. Det er også en god del tilbehør, selv om man her skulle tro at det var muligheter for å lage litt mer liv og røre for fremtiden. Messen på Lillestrøm er ikke en typisk arena hvor de besøkende blir fristet av uante mengder tilbehør til messepriser. Det var tydelig fokus på sesongens nye bobil- og campingvognmodeller, hvor publikum for første gang fikk se og ta på 2020-nyhetene.

Spesielt Mercedes-utgavene av bobilene fra Hymer, Laika, Bürstner, Carthago, Kabe, Dethleffs, Frankia og Rapido fikk bra med oppmerksomhet. Det er ingen selvfølge at norske kunder kaster seg over Mercedes, pris er jo selvsagt også en faktor. Men det er svært positivt at Fiat får konkurranse fra andre chassis-produsenter - noe som blant annet tvinger frem mer moderne løsninger fra den italienske produsenten.

Et annet segment som er i tydelig vekst, ikke minst i antall og produktutvikling, er bybobiler. Les for eksempel om Kabes satsing på bybobil i separat sak i utgave 7/19 av Din Fritid.

Bobilglede

Det er med glede vi fikk oppleve nytenkning og satsningsvilje på messen. Og om det var en pris for dette ville den gått til Stamsaas Fritid. Forhandleren fra Sarpsborg hadde innredet et stort lokale med stoler, podium og popcornmaskin. Hver hele time ble det servert små foredrag med mange ulike temaer.  Alt fra varme i bobil til hvordan ta bedre bilder på tur ble tatt opp. All ære til forhandleren som våger å satse og tenke nytt!


Initiativtaker Camilla Erichsen kunne fornøyd tilby de besøkende flere foredrag på Stamsaas Fritid sin stand hver eneste dag.

På Caravan Salon er det en egen hall hvor produktnøytrale foredragsholdere serverer denne typen seminarer. Et flott sted å starte - ikke minst for nybegynnere.

Ikke glem vogn

Bobiler har de siste årene opplevd en kraftig vekst i nybilsalget, mens campingvogner har hatt en stagnasjon eller nedgang. Det gjenspeiles i produktutviklingen, hvor bobiler får langt større ressurser. Desto gledeligere er Adrias satsing på den nye Astella-serien. Dette er luksusvogner som ikke bare er moderne og superstilige, men som også har nyvinninger som to doble dører og utallige smarte detaljer. 

Vi opplever at også Knaus, Fendt, Dethleffs, Bürstner og Hobby er vognprodusenter som er fremoverlente for tiden.

Caravanmessen 2020

Hvor: Norges Varemesse, Lillestrøm
Når: 17.-20. september 2020
Messecamp: På jordet bak LSK-hallen (satser på bedre vær) med gode reserveløsninger


Benimar-forhandlerne Tor Alvern (Abobil) og Jonas Gams Steine (Bergen Marine) var fornøyde med messen, og spesielt stolt av å kunne presentere Autostar for første gang for det norske publikum.


Fornøyd telthengergjeng som viste frem moderne Combi-Camp-hengere på Caravanmessen: Fra venstre: Anneke Kok-Heesbeen (Combi-Camp), Tanja Anett Løviknes (Løviknes Caravan), Torstein Wollner (Northern Miles), Laila Langvatn (Løviknes Caravan) og Jan Henning Løviknes, daglig leder hos den norske importøren Løviknes Caravan. På messen ble det offisielt at Northern Miles blir ny forhandler av merket i Norge.


Børre Pedersen fra Toppcamp er en av mange utstillere som har lagt ned store ressurser for å vise frem produktet sitt. Et godt utvalg isolerte helårsfortelt var utstilt på messen.


Kampa og Max Fritid hadde i år rekordstor utstilling av oppblåsbare fortelt.


Isabella hadde som vanlig en meget forseggjort stand, og klarte å skape et trivelig miljø rundt sine produkter.


Merete Nilssen og Perry Breest fra importøren Lara Fritid demonstrerer de nye myke ryggputene til Fendt-vognene. Her kan du bokstavelig talt synke ned i sofaen!


Den nye helintegrerte produktserien Kabe Crown var et av messen høydepunkt. Det samme gjelder produsentens inntog i bybobilklassen med sin Kabe Van.


Denne smarte kombinerte strandstolen og trallen fant vi på messen til Kama. Nå slipper du å lure på om du får med deg både nistekurven og strandstolen neste sommer!


På Kamas smakfullt innredede stand var det komfortable stoler, matchende håndklær og badekåper, samt et «raskt» fortelt som er meget enkelt å sette opp.


Ragnhild Byrkjeland fra Max Fritid hadde tatt med ski og støvler på standen. Sammen med litt kunstig snø fikk den fine utstillingen godt frem helårspotensialet til det oppblåsbare Kampa Winter Air PVC 260-forteltet.


Alltid blide Peter Outzen fra Kampa Norden viser fornøyd frem årets nyhet: Kampa Club Air Pro med eget solskjermtelt.


Outwell viste fram sine LED-lyslister på messen. Mange kreative muligheter for å skape stemning - både innendørs og i forteltet.


At ingen har tenkt på det før! Eller hva sier du til et oppblåsbart skjørt til bobilen eller vogna? Leverandør er Max Fritid.


Surr på rull? Max Fritid fører disse smarte klemmene i tre størrelser. De kan henges opp på en krok eller en spiker. Endelig på tide å få orden på kabellapskausen i garasjen?


Kul og kraftig: Den firehjulsdrevne Westfalia James Cook med slide-out var definitivt en av bybobilene som skilte seg ut på messen! Ronald Hauge fra Ferda avdeling Jessheim demonstrerte gjerne tøffingen av en bobil.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden