Caravan Salon 2020:: En katalysator for caravanbransjen | Din Fritid
Caravan Salon 2020:

En katalysator for caravanbransjen

Det blir ikke helt som tidligere års messer, men årets utgave av Caravan Salon i Düsseldorf vil ha mye spennende å vise frem i dagene fra 4. til 13. september. Og det hele vil foregå i trygge rammer, forsikrer arrangøren.

Det har vært en tøff periode for mange i caravanbransjen, og arrangørene av verdens største caravanmesse har en god stund jobbet for å kunne gjennomføre arrangementet. Til tross for at Hymer-gruppen har sagt de ikke ønsker å være med, og en viss usikkerhet rundt offentlig tillatelse til et så stort arrangement, er det nå grønt lys for årets største bransjebegivenhet. 

Nytt av året

Messen er utsatt en uke, i forhold til planlagt dato. Det betyr lettelser i tyske regler for større arrangementer. Det vil kun selges billetter online, og maksimalt antall per dag er 20.000 besøkende. Prisene er klare, normalpris er 13 euro, redusert pris er 10 euro og barn koster 5 euro (de minste, under 6 år er gratis). Det blir ikke en egen fagdag som tidligere var forbeholdt presse og bransje. Alle utstillere vil føre lister over hvilke kunder de har hatt konsultasjoner med, og når. Disse vil ikke delta: Hymer-gruppen (Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, LMC, Laika, Niesmann + Bischoff, Sunlight), Pössl, Concorde, Pilote og Frankia. Men flesteparten av utstillerne som pleier å være med vil delta. Her kan du finne en oppdatert liste over alle utstillerne. Alle Triganos merker vil være på plass, noe som innebærer mange kjente merkevarer også i Norge: Adria, Benimar, Challenger, Eura Mobil, Mobilvetta, Sterckeman. I tillegg kommer uavhengige produsenter som Carthago, Knaus, Tabbert, La Strada, Malibu, Hobby, Fendt, Morelo og hele Rapido-gruppen (Rapido, Itineo, Dreamer, Westfalia).

Fra arrangøren

Messe Düsseldorf og bransjeorganisasjonen “Caravaning Industrie Verband” (CIVD) ser begge på fremtiden med optimisme og gleder seg til å få lov til å arrangere Caravan Salon 2020, forteller de til Din Fritid. Den store messen som handler om mobil ferie vil finne sted 4. til 13. september, og de besøkende vil kunne bli oppdatert på det siste nye inne mobil fritid, står det å lese i en pressemelding.


Slike folkeansamlinger vil du ikke finne på årets utgave av verdens største messe, lover arrangøren som “kun” slipper inn 20 000 mennesker hver dag på det enorme messeområdet.

– Vi er overbevist om at CARAVAN SALON kan generere viktige impulser for hele bransjen, og at det er en unik anledning hvor bransjeaktørene kan få fortgang inn i en fase hvor de igjen får fart på økonomien. Det er viktig for oss å understreke nok en gang at sikkerheten og helsen til besøkende, utstillere og ansatte alltid er vår topp prioritet. Vi vil sette de nødvendige hygiene- og sikkerhetskravene på plass på en omfattende og ansvarlig måte, sier Caravan Salon-direktør Stefan Koschke.

I nær dialog med Nord-Rhein-Westfals regionsstyre for helse og økonomi utvikles det nå et trygt helsekonsept som gjør det mulig å holde messer innenfor dagens rammer og standarder. De nødvendige hygiene- og smittevernstandardene blir overholdt på hele messeområdene og inne i utstillingshallene. Stefan Koschke beskriver de viktigste hjørnesteinene slik:

– Ved å tilpasse layoutplaner i alle områder av utstillingssenteret gjør vi det mulig å holde den obligatoriske minimumsavstanden på 1,5 m overalt. Alle hygienetiltak vil bli trappet opp, det vil være dispensere for desinfisering av hender tilgjengelig for standpersonale og besøkende ved alle hallinnganger og stands, for bare å nevne én forholdsregel. Bare personer fra samme familie, som ikke er underlagt kontaktbegrensninger, vil være tillatt inne i kjøretøy samtidig. Det er også obligatorisk å ha ansiktsmaske. Det å sørge for at vi har nok avstand overalt i lokalene, legger han til, vil bli sikret og håndhevet ved hjelp av videosystemer og økt utplassering av ansatte. I tillegg vil maksimalt antall besøkende begrenses til 20 000 per dag, noe som sikres gjennom kun online forhåndssalg av billetter. Dette vil også sørge for at besøkende blir registrert med navn, sier Koschke.


De enorme messelokalene i Düsseldorf har i år en helt ny utvidelse i form av nye hall 1, hvor Knaus-Tabbert vil være utstiller. Også ny sørinngang er nå straks klar.

Trendbarometer

– Vi kan tilby et bredt utvalg av produkter på tvers av alle kategorier i våre utstillingshaller. Caravan Salon viser som alltid frem de nyeste produktene og innovasjonene i den kommende 2021-sesongen. Hos oss kan kunder direkte sammenligne disse med hverandre. Det er selvfølgelig beklagelig at noen selskaper ikke vil være med i striden, men dette er åpenbart deres egen individuelle beslutning, sier Michael Degen, administrerende direktør i Messe Düsseldorf. Han minner til slutt om at 90% av de besøkende fra fjorårets messe kom fra Tyskland og BeNeLux-landene. Hele teamet på Messe Düsseldorf ser frem til nystart i september og vil gjøre sitt ytterste for å kanalisere sin kompetanse, lidenskap og livsnerven til også å gjøre årets Caravan Salon til en uforglemmelig opplevelse nok en gang. Og det vil vi gjøre med den høyest mulige hygienestandarden, sier Michael Degen.

Ingen tvil, det blir messe

Det var en periode usikkerhet rundt om offentlige myndigheter ville tillate at blant annet Caravan Salon kunne arrangeres i september. Det er nå avklart, etter at det er utviklet retningslinjer hvor krav til hygiene og smitteverntiltak er spesifisert av tyske helsemyndigheter. 

– Vi er svært glade for at Caravan Salon kan finne sted fra 4. til 13. september. Med våre tiltak kan vi garantere sømløs kontaktsporing på utstillingsområdet og har utviklet et hygienekonsept i nært samarbeid med myndighetene, sier Stefan Koschke, direktør for Caravan Salon. Messer er ikke kategorisert som det tyske myndigheter kaller “store begivenheter”.

– Våre smitteverntiltak er handlinger som folk allerede har lært og levd med de siste ukene. Vi skal implementere hygienekonseptet omfattende og ansvarlig og gjøre alt som er i vår makt for å sikre tryggheten til besøkende, utstillere, kunder, samarbeidspartnere og ansatte, oppsummerer Koschke.

Mer informasjon finner du her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden