Konsekvens av Covid-19: Elmia-messen i Sverige kanselleres | Din Fritid
Konsekvens av Covid-19

Elmia-messen i Sverige kanselleres

Sveriges største nasjonale messe, Elmia, blir i år avlyst. Messen skulle gått av stabelen i september i år, men blir "utsatt" til 8.-12. september 2021, forteller arrangøren i en pressemelding.

– Det er viktig å ha en årlig messe som fokuserer på mobilliv, dets produkter, nyheter, opplevelser og den store valgfriheten. I tillegg er messen også viktig som et bransjefenomen, da den samler store markedsaktører samt flere interesseorganisasjoner, klubber og mer. Derfor er det spesielt kjedelig at årets utgave ikke blir noe av, forteller Tomas Haglund styreleder i Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF).

På grunn av Covid-19-pandemien og dens innvirkning på offentlige samlinger, vil Nordens største campingvogn- og bobilmesse, Elmia Caravan Husbil, ikke være mulig i september 2020 i sitt nåværende format, skriver arrangøren i en pressemelding. 

Beslutningen om å ikke gå videre med planleggingen av Elmia Caravan Husbil 2020 er tatt etter nøye overveielse og i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Caravan Club of Sweden og forskjellige utstillere og besøkende. Den neste Elmia Husvagn Husbil  blir 8. - 12. september 2021.

Økt interesse

– Interessen for fritidskjøretøy fortsetter å øke, ikke minst ettersom det svenske ordet og konseptet “hemester” er mer aktuelt enn noen gang (man har ferie hjemme i Sverige, red. anm.). Vi er i en veldig vanskelig å analysere situasjonen og fortsetter selvfølgelig å følge anbefalingene fra myndighetene. Implementering av store messer krever en lang periode med forberedelser, som dessverre ikke gir oss noe annet alternativ enn å ikke gjennomføre årets messe, sier Lotta Frenssen, administrerende direktør, Elmia AB.

I forbindelse med utstillingen samler Caravan Club of Sweden rundt 175 frivillige som er lei seg for å miste en viktig og sosial møteplass:

– Elmia er starten på den nye produktsesongen og her deler vi den felles, mobile livsstilen sammen. Over 7500 campere samles her og møter venner, diskuterer og deltar i alle aktivitetene messen tilbyr. Det er veldig trist at vi har vært nødt til å ta denne avgjørelsen, men selvfølgelig må vi følge de begrensningene som gjelder og ser fremover til 2021, sier Börje Svärdström, styreleder, Caravan Club of Sweden.

Messen har blitt holdt på Elmia siden 1981 og har rundt 35 000 besøkende årlig, fordelt over messens fem dager.

Caravanmessen

Det er etter det Din Fritid kjenner til kort tid før også arrangøren av Caravanmessen på Lillestrøm tar en avgjørelse om det blir en stor nasjonal messe i Norge i år, eller ikke. Hold deg oppdatert på våre nettsider!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden