Nyregistreringer i Tyskland, første halvår 2020:: Ny tysk bobilrekord | Din Fritid
Det er halvveis i 2020 satt rekord i antall nyregistreringer av bobiler i Tyskland, på tross av at alle forhandlerne var korona-stengt i flere uker.
Nyregistreringer i Tyskland, første halvår 2020:

Ny tysk bobilrekord

I følge de siste nyhetene fra CIVD (Caravanning Industry Association in Germany), nådde nye registreringer av fritidskjøretøyer i Tyskland et rekordnivå på nesten 55 000 kjøretøyer i løpet av første halvår. Det er rundt fire prosent mer enn i første halvår av 2019.

Det var juni måned som i stor grad bidro til å nå rekordtallene. Juni 2020 hadde en økning på nesten 50 prosent sammenlignet med 2019. Nye registreringer av campingvogner har også fått en betydelig økning etter en koronarelatert nedgang. I juni var det en oppgang på 20% sammenlignet med fjorårets juni-salg. 

Stadig vekst

Bobil- og campingferie opplever for tiden en enorm økning i popularitet. Til tross for korona-pandemien har caravanindustrien i Tyskland hatt det beste første salgshalvåret i sin historie.

Nyregistreringer av fritidskjøretøy økte med 3,7 prosent sammenlignet med første halvår av 2019. Totalt ble 54.439 nye kjøretøyer registrert i løpet av de første seks månedene i år. Halvveis gjennom 2020 er det registrert like mange fritidskjøretøy i Tyskland, som i løpet av HELE 2016…

I april måtte caravanforhandlerne stenge midlertidig, som et resultat av beslutningen fra den føderale regjeringen og de føderale statene om å bekjempe korona-pandemien. Dette førte naturlig nok til et drastisk fall i nye registreringer. Med mindre strenge koronatiltak og gjenåpning av forhandlerne, var det en sterk innhentingseffekt - spesielt for bobiler - i mai.

Siden den gang har det vært mange nye kunder som er interessert i en ferie med bobil eller campingvogn for første gang, som Daniel Onggowinarso, administrerende direktør i Caravaning Industry Association (CIVD), forteller:

– Caravanning er en av de tryggeste formene for ferier i disse tider, fordi du kan bruke et fritidskjøretøy og bare ta med folk fra egen husholdning og være nesten selvforsynt takket være kjøretøyets sove-, oppholds-, matlagings- og sanitæranlegg.

Nedgang på vogn

Fra januar til juni var totalt 39 627 bobiler nyregistrert. Det er 12,0 prosent mer enn i samme periode i fjor og en ny rekord på alle tidspunkter. De nye registreringene av campingvogner (14 812 enheter) er foreløpig 13,5 prosent bak halvårsresultatet 2019.

I mai hadde campingvognmarkedet sunket med 15,8 prosent. I juni hadde campingvognindustrien et skikkelig løft på produktene sine. Totalt 12 726 fritidskjøretøy kom inn på veiene for første gang - en ny rekord for juni måned. Dette tilsvarer et enormt pluss på 49,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

– Vår antagelse om at “fangsteffekten” på campingvogner kommer inn noe senere og saktere er blitt bekreftet, avslutter Daniel Onggowinarso.


Daniel Onggowinarso kan fornøyd konstatere nok en tysk salgsrekord for bobiler, bildet er fra åpningskonferansen på Caravan Salon 2019.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden