På innsiden i verkstedet: Fuktskade reparert! | Din Fritid
Fornøyde: Dette trekløveret hos Abobil har ansvar for utbedringen av fuktskaden Din Fritid har fulgt, og kan smile bredt etter godt utført jobb. Fra venstre: Mekaniker Terje Kåstad, mekaniker Hans Bærheim og daglig leder Tor Alvern.
På innsiden i verkstedet

Fuktskade reparert!

Den store skrekken for bobil- og caravaneiere er lekkasje i bodelskonstruksjonen. Fuktighet på feil sted kan skape store skader, og være tidkrevende og dyrt å fikse. Men hvordan reparerer man egentlig en fuktskade? Vi har fulgt en utbedring gjort på et av landets beste verksteder.

La oss begynne med svaret på et spørsmål vi lot henge i luften i vår artikkel om «Tetthetskontrollen» i forrige utgave av Din Fritid. Da fulgte vi mekaniker Bjørn Solbrekke fra Ferda Mysen, som gjennomførte en fukttest på en bobil og avdekket to sannsynlige lekkasjer, henholdsvis ved inngangsdøren og i overgangen tak-vegg. Etter råd teipet vi umiddelbart (i juni) taklisten, som var kilden til den ene lekkasjen. Da vi i november fikk time for utbedring på verkstedet, fikk vi klar tilbakemelding: Dette er ingen anbefalt løsning, og har sannsynligvis medført større skade enn nytte. Limet i...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden