Avsluttet regnskapsår for Knaus Tabbert: Svak økning i 2020 | Din Fritid
Avsluttet regnskapsår for Knaus Tabbert

Svak økning i 2020

Knaus Tabbert-gruppen har i regnskapsåret 2020 klart seg noe bedre enn prognosen. Dette til tross for en full korona-nedstenging av fabrikken i april/mai, viser de foreløpige tallene. Gruppen ble børsnotert i 2020 og kan vise til et salg på imponerende 795 millioner euro. Dette tilsvarer en økning på rundt 2 prosent sammenlignet med året før (2019: 780 millioner euro). 

Knaus Tabbert har dermed fullstendig kompensert for det korona-relaterte inntektsunderskuddet i april 2020, til tross for nye begrensninger i fjerde kvartal. Totalt antall solgte bobiler og vogner i 2020 var 24.349 mot 25.729 i 2019. Dette gjenspeiler selskapets fokus på salg av bobiler kontra vogner. Knaus Tabbert satte rekord i bybobil-segmentet med 4627 solgte enheter (2019: 4.289). Weinsberg-modellene CaraBus og CaraTour var spesielt populære.

Ser lyst på 2021


Administrerende direktør i Knaus Tabbert-gruppen, Wolfgang Speck.

I tillegg til godt salg i 2020 er ordreboken uvanlig full, kan selskapet fortelle i en pressemelding til Din Fritid. Hele 18.487 forhåndsbestilte enheter gir en høy grad av planleggingssikkerhet for inneværende regnskapsår 2021. Dette gjelder spesielt når man vurderer den positive trenden bobiler og campingvogner opplever for tiden. Ferieformen opplever å bli stadig mer attraktiv, også blant unge mennesker. Det ser heller ikke ut til at trenden med økende regional turisme legger noen demper på interessen for produktene. Caravanning vil fortsatt være en av de mest populære ferietypene i fremtiden og vil bli enda mer attraktiv, sier Wolfgang Speck, administrerende direktør i Knaus Tabbert.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden