Knaus Tabbert gruppen:: Solid økning både på omsetning og inntjening | Din Fritid
Fra en av produksjonshallene ved hovedkvarteret i Jandelsbrunn.
Knaus Tabbert gruppen:

Solid økning både på omsetning og inntjening

Etter årets tre første måneder kan Knaus Tabbert gruppen fornøyd konstatere at de har et dobbelt så stort ordrevolum som på samme tid i fjor. Omsetningen har gått opp med 9,2 prosent og resultatet har vokst med 1,3 prosent til 11,8 (Ebitda). Det utgjør 16,1 milliopner euro, mot 12,4, som var fjorårets resultat i samme periode.

– Vi er i lønnsom vekst og trapper for tiden opp vårt vekstløp. I årets første tre måneder klarte vi igjen å øke både inntektene og justert EBITDA. Vår vekstoffensiv vil skape nærmere 600 nye arbeidsplasser bare i 2021, og vil bli ledsaget av betydelige investeringer i våre lokasjoner og produkter, forklarer Wolfgang Speck, administrerende direktør i Knaus Tabbert. Knaus Tabbert gruppen har merkene Weinsberg, Tabbert, T@b, Knaus og Morelo.

– Spesielt unge mennesker finner en perfekt introduksjon til vår fantastiske verden med bobiler og campingvogn. takket være utleiemarkedet. På grunn av den vedvarende høye etterspørselen etter fritidskjøretøy i Europa, begynner vi i vårt første hele regnskapsår etter børsintroduksjonen med en ordreetterslep på mer enn 18 000 enheter - det største i Knaus Tabberts historie, forteller Wolfgang Speck.

Gruppen jobber nå ihverdig med å øke produksjonskapasiteten ved produksjonsstedene i Jandelsbrunn (GER), Schlüsselfeld (GER) og Nagyoroszi (HU). Den totale arbeidsstyrken i gruppen - inkludert lærlinger og midlertidig ansatte - økte fra 2887 i samme periode året før til 3237 per 31. mars. 


Ledelsen til Knaus Tabbert AG (fra venstre til høyre): Marc Hundsdorf (CFO), Wolfgang Speck (CEO), Gerd Adamietzki (CSO), Werner Vaterl (COO).Foto: Studio Weichselbaumer

– Vår sterke økonomiske base vil åpne for et bredt spekter av vekstalternativer i fremtiden og gi oss en høy grad av fleksibilitet til å svare på utfordringer, sier Marc Hundsdorf, finansdirektør for Knaus Tabbert.

– I tillegg til å fortsette å øke våre nøkkeltall, vil vårt fokus i 2021 være på strategisk gjennomføring av ikke-økonomiske mål for å gjøre Knaus Tabbert-aksjen enda mer attraktiv og kjent for en bred gruppe investorer, fortsetter finansdirektøren.

Totalt antall kjøretøy solgt i de første tre månedene av 2021 utgjorde 7088, mot 6853 året før. Den sterke økningen skyldes ikke minst bybobiler (fra 1335 til 1735 enheter). Gruppen har nå 18 860 forhåndsbestilte fritidskjøretøy i ordreserven. 

Utleieselskapet til gruppen, Rent and Travel hadde en økning på nesten 20 prosent i årets tre første måneder. 

Gruppens styre har laget en prognose for 2021 hvor de forventer en omsetningsvekst i 2021 på 20-22 prosent, sammenlignet med året før. Men det forventes betydelig høyere materiellkostnader, forsinkelse og produksjonsstopp grunnet pandemien, og derfor er resultatet for 2021 forventet å ligge på 2020-nivå, det vil si rundt 8 prosent.

Om Knaus Tabbert

Knaus Tabbert AG er en av Europas ledende produsenter av fritidskjøretøyer med hovedkontor i Jandelsbrunn, Nedre Bayern i Tyskland. Gruppen har flere fabrikker: I Mottgers og Schlüsselfeld i Tyskland, og i Nagyoroszi i Ungarn. Selskapet har vært notert i Prime Standard-segmentet på Frankfurt Børs siden september 2020. Med merkevarene KNAUS, TABBERT, T@B, WEINSBERG, MORELO og nettplattformen RENT-AND-TRAVEL genererte selskapet inntekter på nesten 800 millioner euro og produserte mer enn 24.000 bobiler og campingvogner med en arbeidsstyrke på omtrent 3000 personer (i 2020).

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden