Deilig 17. mai-mat
Om vi ikke kan gå i tog, ha potetløp og gjøre alle de andre trasisjonelle 17. mai aktivitetene, kan vi heise flagget, ta på finstasen og kose oss med god mat.
Hva med å imponere med et minikoldtbord? Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie. Det er veldig trendy å servere mat på denne måten for tiden, som et lite minikoldtbord, perfekt til 17. mai. Det er lett å imponere med en fargerik fjøl. Bruk fantasien.
Ja vi elsker … norske tomater og asparges
Nå er det tiden for norske tomater, og asparges er noe vi vet serveres ofte på 17. mai selv om de norske lar vente på seg pga. en kald vår. Hva med et skikkelig festbrød med masse tomater og rødløk drysset over med deilig timian?
Selv pølsene skal pynte seg på 17. mai. Completos er pølser med masse god grønnsaktopping
Dessert med bær i våre farger må til. Velg mellom en fristende pavlova eller Eton mess.
Både fest for synet, kroppen og smakssansene
Ikke bare ser disse festrettene skikkelig gode ut, de gir samtidig kroppen mye nyttig næring. Uten å tenke over det har du nok spist minst halvparten grønt med både grønnsaker fra charcuterie, bær fra kaken, deilige asparges og tomater i tomatbrødet. Frukt, grønnsaker og bær gir godt med fiber, vitaminer og mineraler, og førstnevnte holder deg lengre mett. En god bonus på en dag full av fristelser.
Klikk på linkene i saken for oppskrifter.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Ha en fin 17. mai!