Vil tilby finansielle tjenester til Knaus Tabbert kunder:: Stellantis-eide FCA og Knaus Tabbert med nytt samarbeid | Din Fritid
Vil tilby finansielle tjenester til Knaus Tabbert kunder:

Stellantis-eide FCA og Knaus Tabbert med nytt samarbeid

I Europa var det i 2021 rekordvekst for bobil- og campingvognsektoren i Europa: Totalt antall registreringer økte med 10,1 prosent, med totalt over 260 000 nye enheter. Stellantis-eide (samme gruppe som eier blant annet Fiat) FCA Bank har nettopp inngått avtale om å tilby finansielle tjenester til forhandlere og sluttkunder av Knaus Tabbert. Partnerskapet er allerede aktivt i Tyskland, og vil snart bli utvidet til Italia, Frankrike og alle andre europeiske land. Merker som omfattes av avtalen inkluderer Knaus, Tabbert, Weinsberg, T@B og Morelo.

FCA Bank kunngjør et samarbeid med Knaus Tabbert for å levere finansielle tjenester til salgsnettverket og sluttkundene til det tyske selskapet, en av de ledende produsentene av bobiler, campingvogner og bobiler i Europa, står det å lese i en pressemelding til Din Fritid.

Ved å inngå en samarbeidsordning med Knaus Tabbert fortsetter FCA Bank sin ekspansjon i Europa, med mål om å styrke sin rolle som ledende innen mobilitet ved å kombinere finansielle tjenester til forhandlere og sluttkunder innen bobil- og campingvognsektoren.

Caravanbransjen er et marked i stadig vekst i Europa (selv om Norge har vært et unntak de siste to årene). Nyregistreringer av fritidskjøretøyer gikk i 2021 opp 13,2 prosent for bobiler og 3,7 prosent for campingvogner. Totalt over 260 000 nye enheter. I tillegg, for første gang i Europa, ble 180 000 nye bobiler registrert på 12 måneder. Det finnes nå rundt 6 millioner fritidskjøretøy i Europa.

– Vi er stolte over å ha signert partnerskapet med Knaus Tabbert, Europas ledende selskap innen fritidskjøretøysektoren. Salgsøkningen registrert de siste årene viser den økende betydningen av bobiler og campingvogner blant den internasjonale offentligheten, sier Giacomo Carelli, administrerende direktør og daglig leder i FCA Bank. – Denne avtalen er en flott mulighet for oss til å utvide vår tilstedeværelse i markedet for fritidskjøretøy, avslutter han.

Om Knaus Tabbert

Knaus Tabbert AG er en ledende produsent av fritidskjøretøy i Europa med hovedkontor i Jandelsbrunn, Nedre Bayern. Gruppen har også produksjonslokaler i Mottgers og Schlüsselfeld i Tyskland, og i Nagyoroszi i Ungarn. Selskapet er registrert på Frankfurt-børsen (siden september 2020). Med sine merkevarer KNAUS, TABBERT, T@B, WEINSBERG, MORELO og campingvognutleietjenesten RENT AND TRAVEL genererte selskapet inntekter på nesten 800 millioner euro og produserte mer enn 24 000 fritidskjøretøyer med en arbeidsstyrke på omtrent 3 000 i 2020.

Om FCA Bank

FCA Bank S.p.A. er en bank som hovedsakelig engasjerer seg i bilfinansiering og i mobilitetssektoren. FCA Bank S.p.A. tilbyr finansieringsprodukter for å drive salget av prestisjetunge bilmerker i Italia og i Europa. Låne-, leasing-, utleie- og mobilitetsfinansieringsprogrammene levert av FCA Bank S.p.A. er spesielt utviklet for forhandlernettverk, privatkunder og bedriftsflåter. FCA Bank S.p.A. er operativ i 17 europeiske land og i Marokko, direkte eller gjennom filialer. Per 31. desember 2020 hadde FCA Bank en samlet låne- og leieportefølje på ca. €26,2 milliarder.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden