Knaus Tabbert gruppen i 2021:: Salgsrekord, tross leveringstrøbbel | Din Fritid
Knaus Tabbert gruppen i 2021:

Salgsrekord, tross leveringstrøbbel

Børsnoterte Knaus Tabbert-gruppen presenterte nylig sitt 2021-resultat, og kan melde om rekordhøy ordrereserve, og salgsrekord på 25 922 enheter. At salget har vokst med 8,6 prosent var uventet på grunn av store utfordringer med underleverandører. Gruppen ser tilbake på et finansielt sterkt år med en fortjeneste på sju prosent.

Den nye historiske salgsrekorden på 25 922 enheter i 2021 er en oppgang på 6,5 prosent. Totalsalget utgjør 862,2 millioner euro, tilsvarende 8 452 577 700 norske kroner etter dagens kurs. 27,9 prosent av omsetningen utgjøres av campingvogner, noe som er en liten oppgang fra året før. Resten av salgsbeløpet kommer fra bobiler. Enorme verdier, likevel ser Knaus Tabbert at de kunne produsert langt flere enheter, om det ikke hadde vært for de verdensomspennende leveringsproblemene. For 2022 ser Knaus i krystallkulen og forventer enda større omsetning.

Ved årsskiftet satt gruppen på verdier for 19,1 millioner euro i uferdige bobiler og vogner, grunnet leveringsproblemer fra underleverandører. Året før var dette tallet på 4,4 millioner euro.

Da Knaus Tabbert-gruppen åpnet sine ordrebøker ved årsskiftet viste listene at det så langt for 2022 er bestilt utrolige 32 398 enheter verdt rundt 1,3 milliarder euro. Tilsvarende tall for 2020 var 18 736 enheter for 640 millioner euro. 

– Regnskapsåret 2021 ga oss betydelige utfordringer. Blant annet hadde vi mangel på chassis, deler og mange ulike komponenter. Dette gjorde at vi ikke klarte å nå våre ambisiøse mål. Likevel klarte vi i 2021 å produsere et rekordhøyt antall kjøretøy, forteller gruppens toppsjef Wolfgang Speck, og fortsetter:

– Etterspørselen er imidlertid fortsatt høy, noe vi ser tydelig i våre ordrebøker. Med et omfattende investeringsprogram, en bredere leverandørbase for chassis og optimalisering av forsyningskjedene, styrker vi konsekvent vår fleksibilitet og motstandskraft mot kriser. Vi er derfor sikre på at vi vil være i stand til å oversette den høye etterspørselen til betydelig høyere leveranser og økende lønnsomhet allerede i inneværende år 2022. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden