: Norske fjorder er verdens beste reisemål | Din Fritid

Norske fjorder er verdens beste reisemål

Norske fjorder er ifølge en kåring i det amerikanske naturmagasinet National Geographic verdens beste reisemål.

Geirangerfjorden får skryt, og norsk turistnæring gnir seg i hendene.

Det er første gang magasinet lager en slik oversikt, der 115 av verdens mest kjente reisemål er blitt vurdert av reiselivseksperter og lesere.

- Dette vil føre til store oppslag i mediene, særlig i USA, og det er en veldig, veldig fin reklame for oss. De to siste årene er det kommet 22 prosent færre amerikanske turister til Norge. Det skyldes både amerikanernes svakere økonomi og terrorsituasjonen, sier viseadministrerende direktør Børre Berglund i Norges Turistråd til NTB.

Berglund sier samtidig at et slikt strålende resultat på kåringen kan bli utslagsgivende for å snu nedgangstrenden. Men den forplikter også norsk turistnæring fordi det skapes forventninger blant nye turister.

- Men jeg føler meg trygg på at reiselivsnæringen på Vestlandet vet å utnytte kåringen og sikre gode leveranser. Særlig gjelder det å bedre tilbudet om aktiviteter og formidling av lokal kultur til turistene, sier Berglund.

Reiselivssjef Leif Gjerde i Destinasjon Geirangerfjord - Trollstigen er svært glad for topplasseringen.

- Dette er jo enormt viktig i verdenssammenheng og det gir oss ikke minst en fantastisk flott status. Men det er også viktig fordi det er med på å gi Norge enda større identitet som reisemål og det trenger vi sannelig, sier Gjerde til NRK.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden