: Tilbake til naturen | Din Fritid

Tilbake til naturen

Det er blitt veldig populært å bruke slagordet ”tilbake til naturen”. Med det menes, at vi søker tilbake til naturen for å finne fred og ro. Det er en god kontrast til manges hektiske hverdag. De fargeløse supermarkeder, viderekoblbare telefoner og fjernsyn er også noen av de store synder, som har gjort, at vi ikke lenger ferdes i naturen. Ferieformen camping startet med å være veldig tett på naturen. Nå søker mange tilbake.

Camping er lutter idyll

Det oser av lutter idyll, når man ser på, hvordan ferieformen camping startet. Det var det sosiale samvær, fellesskapet og naturen, som var den røde tråden på enhver campingtur. Slik er det ikke bestandig lenger. Det er fortsatt en stor porsjon frihet forbundet med camping, men fler og fler tar med bekvemmeligheter som fjernsyn, parabol, mikrobølgeovn m.m. fra hjemmet på tur. I dag er det stort sett ikke grenser for, hva som kan fylles i en campingvogn eller bobil. Det er bare et spørsmål om fantasi og selvfølgelig lommebok. I tillegg kommer at mange campingplasser bygger ut som aldri før. Servicebygningene er av topp kvalitet og tilbudet er enormt. I takt med at dette utstyrsbehovet øker og øker, er det også en trend, som går i motsatt retning. Nemlig tilbake til naturen.

Naturen kaller

Fler og fler søker en kontrast til den travle hverdagen, der det knappt er tid til hverandre og til å følge med på årstidenes skiftinger. Det blir det masser av tid til på en campingtur tett på naturen. For det første kreves det ikke mye utstyr for å komme av sted. For det andre behøver det ikke å være så veldig planlagt. En sykkel eller en fiskestang kan gjøre mye. Camping i telt og med et lite stormkjøkken høres for mange primitivt, men jeg foretrekker å kalle det enkelt, og det er det enkle, som gjør ferien helt perfekt. Det er fint å pakke så lite som mulig. Noen ganger så lite, at man kan ha alt det man har bruk for i ryggsekken. Hvis man bærer hjemmet på ryggen, sykkelen eller har det i en kano og man samtidig overnatter på veldig rolige steder borte fra bilstøy og mobiltelefoner, så gir det en fornemmelse av frihet og avspenthet, som er helt topp.

Behøver ikke å være ekstremt

Det behøver ikke å være ekstremt for å være interessant. I dag leser man ofte om ekspedisjoner og overlevelsesturer, men slik behøver det aldeles ikke være. Det er lettere og mer bekvemme måter å komme tett på naturen på. Mange campingplasser både i Norge og utlandet har beholdt sitt forholdsvis enkle utstyrsnivå, slik at naturen finnes helt inne på selve plassen.

En spesiell fornemmelse

Det er en helt spesiell fornemmelse å sitte under åpen kveldshimmel med en kopp varm kakao og nyte at natten senker seg. En stille og rolig dag tar avskjed. Det er på den ene siden tid til å tenke litt over livets gang, men i høy grad også tid til å lade opp batteriene, før man igjen er tilbake i hverdagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden