: På camping ved foten av Dolomittene | Din Fritid

På camping ved foten av Dolomittene

Det har alltid vært et vakkert syn å kjøre gjennom de østerriske Alper, men hvis man fortsetter sydover mot Italia, reiser Dolomittenes skarpe fjelltopper seg og får alle i bilen til å si "wouuuw". Det gjorde det i hvert fall i vår bil som hadde campingvogn på kroken. Vi og vårt lille hjem var klar for ferie, og vi hadde funnet en praktfull campingplass ved foten av disse imponerende fjellene.


Fullt på campingplassene

Det er stort sett fullt på campingplassene, selv om det er midten i juni og sommerferien knapt har begynt. Vi får anvist vår plass av en liten sjarmerende italiener, som også blir med og hjelper oss med å få strøm, sveive ned støttebein og sjekker at alt er som det skal være før han overlater oss til oss selv. Vi finner raskt frem et par stoler og nyter å kunne lene oss tilbake, merke varmen og betrakte den skjønne naturen.


Campingplassen ligger i 1.400 meters høyde

Campingplassen ligger på et lite platå midt i fjellene i 1.400 meters høyde og ca. fire kilometer fra byen Sexten. Hovedhuset er en gammel gård som er restaurert, men holdt i gammel stil så det passer inn i naturen. Første gang vi kom inn ble vi nok overrasket. Over resepsjonen er det en flott restaurant med masse av sjarm og hygge. Hele underetasjen er innredet som wellness senter med alt hva hjertet begjærer, hvis man vil pleie seg selv.
Tyrkisk- og romersk bad, finsk- og russisk sauna, boblebad, bad med forskjellige urter, massasje m.m.. Bygningen med toiletter og baderum er innredet på samme måte. Utvendig i gammelt restaurert stil. Innvendig så moderne som man overhodet kan forestille seg, men stadig med sjel og varme.


Opp i fjellene

Allerede andre dag pakker vi ryggsekkene med litt ekstra tøy, matpakker og mye vann og begir oss på tur opp i fjellene. Selv om solen skinner og det er varmt, er luften klar og frisk. Det er skjønt å være fysisk aktiv. Vi går opp i fire timer til 2.200 meters høyde og finner et utsiktspunkt hvor de medbrakte matpakkene inntas. Vi har smurt med et par sandwich av nybakte ciabattabrød med lufttørket parmaskinke, oliven og soltørkede tomater, rouccula og olivenolje. Mums!


I bubbelbadet

Efter en lång dag i sadeln är vi trötta i rumpan. Men det fixar vi till så snart vi kommer tillbaks till campingen. Först ett dopp i poolen för att kyla av oss lite. Därefter en stund i bubbelbadet för att lösa upp alla ömma muskler. Allra sist, för att göra oss av med all ömhet tar vi 1 1/2 timmes massage från topp till tå.

Etter en lang dag på hesten er vi ganske ømme i rumpen. Men det blir raskt rettet opp da vi kommer tilbake til campingplassen. Først en tur i svømmebassenget for å avkjøle litt. Deretter en tur i boblebadet for å løse opp de ømme musklene for til sist å fjerne hele ømheten med en og en halv times massasje fra topp til tå.


Fantastisk mat

Vi spiser for det meste i campingvognen hvor vi ofte nyter lokale spesialiteter, men denne dagen avsluttes med en velsmakende tre retters meny og en god flaske Barolo. Middagen hadde kun et minus. Å sitte i en restaurant er ikke det samme som å sitte foran campingvognen under åpen himmel, hvor man har utsikt.

Det var ingen problemer med å falle i søvn da vi kom tilbake i campingvognen. Skjønt! Slik gikk hele denne flotte uken ved foten av kanskje Europas flotteste fjell. Masse frisk luft, fysisk aktivitet, kroppslig pleie, avslapping og ganske enkelt fantastisk mat.


Fakta

Campingplassen heter Caravanpark Sexten. Den er kåret til Europas flotteste vintercampingplass av Bileiernes interesseorganisasjon i Tyskland, ADAC. Du finner mer informasjon om plassen på www.caravanparksexten.it (på tysk og italiensk).

Priser 2004:
Pris pr. natt (to voksne i campingvogn) kr. 175,-. Pris for tre retters meny i restauranten kr. 150,-. Baroloen koster kr. 285,-. Pris for ridning kr. 375,- pr. pers - seks timer. Det er mange kombinasjonsmuligheter i wellness senteret.

Her er noen eksempler:
En og en halv times massasje: kr. 485,-.
Hø og blomsterbad: kr. 130,-.
Manikure: kr. 95,-.
Romersk sauna: kr. 60,-.
Alt sammen inkl. fri benyttelse av terommet med ca. 150 forskjellige slag. Alle priser er omregnet fra Euro.

Letteste vei

Letteste vei gjennom Alpene er over Brennerpasset.

Vi kjørte i Dethleffs Advantage. Bilen kjørte ca. 13 km/l med campingvogn.

Les mer her: www.dethleffs.de/no

Les mer her: www.sexten.it

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden