: Det oversette Syditalia | Din Fritid

Det oversette Syditalia

Syditalia, som ofte har havnet i skyggen av sine rikere naboer i nord med de evige byer, vil alltid være en region, som er verdt å reise på oppdagelsesferd i. Langt fra de turistfylte storbyene Roma, Venezia og Firenze ligger den fortryllende sydlandske delen. Med tanke på Pompei, som ble fanget for evig tid av Vesuvs lavastrømmer, ser tiden her ut til å ha stoppet opp og livet er som en varm og stillestående vårdag.

Til forskjell fra sin industrialiserte storesøster i nord, så er Syditalia en mer utemmet region. Naturen, som nyter godt av middelhavsklimaet og som har unngått sivilisasjonens overgrep, får riktig lov til å uttrykke seg i denne delen av landet. Vakker kyst med klart vann og deilige skogspartier med en rik flora og fauna. Naturparken Gargano er en av Italias største parker og er et perfekt eksempel på regionens rike natur. I skogene kan man om våren beundre mer enn 2000 blomsterslag samt mange forskjellige dyr, blant annet en typisk italiensk rådyrart. Det er gratis adgang, man skal bare sørge for å respektere alminnelige regler om oppførsel i naturen. Plassen Punta Lunga, som ligger i parkens idylliske nærhet, er et perfekt utgangspunkt for å besøke regionen. Fra juli til slutten av september arrangerer parken omvisninger, for at gjestene fullt ut kan nyte den utemmede, men også kunstneriske naturs rikdommer.

Til forskjell fra sin industrialiserte storesøster i nord, så er Syditalia en mer utemmet region. Naturen, som nyter godt av middelhavsklimaet og som har unngått sivilisasjonens overgrep, får riktig lov til å uttrykke seg i denne delen av landet. Vakker kyst med klart vann og deilige skogspartier med en rik flora og fauna. Naturparken Gargano er en av Italias største parker og er et perfekt eksempel på regionens rike natur. I skogene kan man om våren beundre mer enn 2000 blomsterslag samt mange forskjellige dyr, blant annet en typisk italiensk rådyrart. Det er gratis adgang, man skal bare sørge for å respektere alminnelige regler om oppførsel i naturen. Plassen Punta Lunga, som ligger i parkens idylliske nærhet, er et perfekt utgangspunkt for å besøke regionen. Fra juli til slutten av september arrangerer parken omvisninger, for at gjestene fullt ut kan nyte den utemmede, men også kunstneriske naturs rikdommer.

Langt fra storbyenes stressende livsstil og støy i den nordlige delen av Italia, som ofte er det bilde vi har av Italia, har Syditalia unngått masseturismen. I dette begunstigede området vil du sette pris på å kunne gi deg god tid, slentre i gatene i Bari og Lecce eller nyte det azurblå havet, som omgir regionen. Kom og opplev denne regionen, der man tar seg tid til å leve livet på nytt.

De omtalte campingplassene aksepterer også Camping Cheques.

Les mer på www.campingcheque.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden