: Isabella: Fortsatt utvikling | Din Fritid

Isabella: Fortsatt utvikling

Veteranen blant sesongfortelt, Isabella-fabrikkens femkantede Penta, er under fortsatt utvikling. Siden det første Penta-forteltet så dagens lys for mer enn 20 år siden, har modellen gjennomgått en kraftig utvikling og modernisering.

Penta er i 2006-utgaven blitt markedets mest elegante sesongfortelt

2006-modellen inneholder således flere spennende nyheter, som ikke endrer på den karakteristiske fem-kantede fasongen og den særdeles stabile konstruksjonen.

Den mest iøynefallende nyheten er, at standardmodellen nå leveres med et åpningsbart myggnettsvindu i den ene gavlseksjonen og en ordentlig dørseksjon i det ene hjørnet. De to seksjonene er konstruert, så man selv bestemmer, hvilken side myggnettsgavlen skal plasseres, og i hvilket hjørne dørseksjonen skal monteres. Det gir gode muligheter for optimalt lysinnfall og den best egnede møbelplassering i forteltet.

En annen nyhet er, at lysfeltene i taket nå er i samme materiale som takduken, og ikke som tidligere i et plastmateriale. Det betyr at risikoen for kondens fra taket er vesentlig mindre. Takduken er en kraftig belagt polyesterduk.

Populært sagt er Penta blitt den elegante utestuen til campingvognen, i det teltduken er i pene tweed/skyblue nyanser og med kremfargede gardiner uten mønster. Spesielt de nye gardinene gir innvendig et moderne lyst miljø.

På inneklimaområdet er det skjedd mye opp gjennom årene. Det mest behagelige klima får man ved bruk av et riktig forteltteppe, kombinert med isolerende ComfortCarpet og presenning samt nederst et såkalt GroundCover FiberTex underlag, som går mellom 15 og 25 cm utenfor teltet hele veien rundt. I tillegg til å forhindre fukt og kulde fra bakken forhindrer GroundCover også, at teltsidene smusses til av jordsprut, og at det vokser gress rundt stroppene. Det beskytter gresskantene og minimerer i det hele tatt den utvendige rengjøring.

Til Penta-forteltet har Isabella-fabrikken utviklet en del ekstrautstyr. Nevnes kan dørmarkiser, som er riktig praktiske enten det gjelder å skjerme mot sol eller regn. Dessuten finnes utbygninger til begge sider, innertelt som kan benyttes til sovekabin eller lagringsplass, samt et myggnett til hjørneseksjonen, der det monteres bak det eksisterende vindu.

Les mere her: www.isabella.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden