: Dethleffs 2008: Megaron - største campingvognen | Din Fritid

Dethleffs 2008: Megaron - største campingvognen

Med en totallengde på 11,51 meter er Megaron den største campingvognen som Dethleffs noen gang har bygd. Karosserilengden er den samme som hos Kabes største Hacienda – 1 008 centimeter.

Megaron - den største campingvognen Dethleffs noen gang har bygd

En caravan i denne størrelsen er naturligvis ikke i første rekke beregnet til ferie, det være seg enten man reiser rundt eller har vognen plassert på sesongbasis. Slik mener man i alle fall hos Dethleffs, som har utviklet Megaron i samarbeid med forhandleren Rethmeier i Minden.

I stedet henvender man seg i første rekke til de som bor i vognen hele året – omreisende artister, for eksempel – og som har høye krav til både romslighet og komfort. Nettopp slike kunder som Rethmeier i mer enn 30 år har solgt campingvogner til.

Planløsningen i Dethleffs Megaron har store likheter med en konvensjonell caravan

Velutstyrt

Det finnes altså en god kjennskap om kundenes ønsker når utviklingsarbeidet begynte, og ganske snart kom man fram til at man ikke kunne ta utgangspunkt i noen eksisterende Dethleffs-vogn. I stedet var man tvunget til å starte helt fra grunnen av. Og til grunnen må man vel regne spesialchassiset fra firmaet WAP Fahrzeugtechnik, som tillater en totalvekt på 3,5 tonn!

For å imøtekomme kundenes krav kan man få sin Dethleffs Megaron like velutstyrt som en enebolig, med blant annet oppvask- og vaskemaskin, og både el-, vann- og avløpssystem er dimensjonert for krevende bruk.

Hygieneavdelingen samt de to soverommene

To soverom

Annen teknikk er derimot hentet fra ”vanlige” campingvogner, som for eksempel den vannbaserte sentralvarmen med tilhørende gulvvarme. Imidlertid er gulvvarmen delt inn i tre, separat justerbare, seksjoner for den høyest mulige komfort. Selve planløsningen er hentet fra konvensjonelle campingvogner, men de generøse målene har naturligvis gjort at man har kunnat ”ta den helt ut” …

Lengst fram i vognen finnes de to soveværelsene – et for barna og et for de voksne – og umiddelbart bak disse (sett i vognens lengderetning) finnes en omtrent 5 m² stor hygieneavdeling som strekker seg tvers over hele vognen.

vil nok de fleste Megaron-kjøpere velge

Oppvaskmaskin og vaskemaskin

Lengst bak finnes hverdagsrommets rundsittegruppe – der det er mulig å få skinntrekk som ekstrautstyr – der målene gjør at man ikke behøver tvile på om man kan be inn gjester. Mellom hverdagsrom og hygieneavdeling finnes kjøkken (oppvaskmaskin finnes som ekstrautstyr) og oppbevaringsrom. Her har også vaskemaskinen (også den er ekstrautstyr) sin plass.

I utstillingsvognen i Düsseldorf viste man også ”det aller nødvendigste” av utstyr, som for eksempel en 32-tommers flatskjerms-tv med tilhørende Dolby surround lydsystem. Dethleffs Megaron (ordet er gresk, og betyr ”stort rom”) har altså en totalvekt på 3,5 tonn, men så får man også laste 740 kg i den. Prisen, i basisutførelse er i Tyskland ca 65 000 Euro, men de fleste kjøperne vil nok velge å ekstrautstyre vognen for minst 15 000 Euro til.

Les mer her: http://www.dethleffs.de/dethleffs-megaron/

Les mer om Dethleffs her: www.dethleffs.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden