: Valloire: Alpene har alt | Din Fritid

Valloire: Alpene har alt

Selv om man skal beregne nesten tre dager på kjøreturen fram til destinasjonen og tre dager hjem igjen har Alpene veldig mye å by på. Er man samtidig en habil skiløper og i tillegg setter pris på litt fjellkos med god mat, så er bla.Valloire et førsteklasses valg.

Man drar formodentlig ikke til Valloire på sin første vintercampingtur. For det første er det en lang kjøretur om vinteren. Også selv om tyskerne er utrolig effektive til å få ryddet veien i tilfelle snøstorm og det er både gode rasteplasser og campingplasser man kan stoppe på underveis. Selve kjøreturen opp til fjellbyen Valloire i 1450 meters høyde er også en utfordring, fordi det er snakk om utpreget fjellkjøring.

Veien benyttes også av mange turistbusser, så med det riktige utstyret er det ikke noe problem. Det dreier seg altså om å ha en god trekkbil med masser av krefter og vinterdekk. Husk også kjettinger.


Vel ankommet

Når først campingvognen eller bobilen er plassert på campingplassen bor man midt i den sjarmerende fjellbyen, som ikke er større enn at man kan gå rundt til både handlesentrum, kafeer og skiheisene. Campingplassen ligger bare noen få minutters gange fra et stort sportssentrum med treningsstudio, bowling, ballbaner og skøytebane.

Blir man trett av å gå kan man ta et lite bytog, som kjører gratis rundt i hele byen fra morgen til kveld. Den ligger med andre ord midt i smørøyet og på alle kanter reiser det seg snøkledde fjelltopper.


Flott familieområde

Er man en habil skiløper er det nedfarter som kan få fram svetten i panna også hos de mest erfarne, men Valloire er først og fremst et fint familieområde. Det er stort, men ikke større enn at man kan ha med selv små barn i løypene. Det er enkelt å komme fra byen og opp til skiområdet. To taubaner transporterer skiløperne opp i terrenget, som både har spisesteder og picnic-plasser, fordelt i området. Med andre ord mange steder man kan ta en pause. Større barn med erfaring kan alltids selv finne rundt og det er lett å møtes, dersom man er flere på ferie sammen. Om kvelden er det et vell av muligheter til å gå ut å spise, og det bør man unne seg selv i Frankrike. Ellers kan det anbefales å handle i en av de små spesialforretningene for å smake på lokale lekkerbiskener, og dem er det mange av. En gang i uken er det et stort marked på torget. Her selges både tøy, håndverk og matvarer.


Denne veien kjørte vi

1440 km fra den dansk/tyske grense.
Hamburg, Frankfurt, Bern (husk vignett), Lausanne, Geneve, Cambéry, mot Albertville, sving av mot Valloire (fjellkjøring omtrent de siste 20 kilometerne).


Les mer

www.valloire.net

Her finner du også campingplassen under Hérbegement
Caravaneige
Route des Villards
73450 Valloire
Camping-caravaneige@valloire.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden