: På camping med Combi-Camp | Din Fritid

På camping med Combi-Camp

På tre til fem minutter har man slått leir med en teltvogn, og det er uansett om det er på en campingplass eller ved en svensk innsjø. Den kan hektes på stort sett alle biler og tar ikke mer plass enn en konvensjonell varetilhenger. Man oppnår altså optimal frihet og det er uten å måtte gi avkall på komforten.

Teltvogner kan noe, som andre sider av campinglivet ikke kan. For det første er det mange, som fortsatt vil ligge i telt og føle den friske luften og høre fuglene synge. Det er noe helt spesielt med å ligge i telt, men teltvognene har mer komfort. Man ligger i en skikkelig seng og har mer plass. For det andre kan man campe på steder, der en campingvogn aldri ville hatt mulighet til å komme fram. Det prøvde familien Larsen/Therkildsen f.eks. på Island.

- Vi har alltid drømt om den optimale friheten og kjøre rundt på Island, men vi syntes det var litt primitivt med telt, samtidig som man da var litt for sårbar overfor dårlig vær. Teltvognen har vært med på å gjøre opplevelsen helt perfekt, forteller Hella Larsen.


Lett å kjøre med

- Vi var redd for at vi skulle fryse, men det var slett ikke tilfellet. Vi hadde med gode soveposer og en gassvarmeovn og det var alt, som skulle til, selv om vi også hadde snøvær på turen, smiler tvillingene Heidi og Linda Therkildsen, som med Combi-Camp på Island var på deres første campingtur.

Nettopp komforten og enkeltheten i en Combi-Camp er to fortreffelige egenskaper. På få minutter har man slått leir og man kan krype inn i varmen, dersom det er dårlig vær. I fint vær kan man slå opp solseilet eller hele forteltet og stå og lage mat i det fri. Og så sover man i en ordentlig seng, har rennende vann og et kjøleskap.

- Island er jo litt ekstremt, men det var en drøm, som skulle realiseres. Neste gang går turen til Middelhavet. Teltvognen er jo lett å kjøre med på motorvei og i små byer, så vi kan komme fram over alt. Friheten er viktigst. Og så sover vi altså fortsatt i telt. Det elsker vi, forteller Hella Larsen.


Leie en Combi-Camp

Med unntak av noen få biler, kan Teltvognen trekkes av alle typer, og ifølge en test gjennomført av den danske bilorganisasjonen FDM (tilsvarende NAF), er det stort sett ingen forskjell på drivstofforbruket med og uten teltvogn på kroken. Man har også full oversikt, noe som ofte er en fordel på motorveien eller gjennom en liten fransk by med smale gater. Og så er det plass for sykler, kajakker mm.

Hvis man gjerne vil prøve denne ferieformen kan man på en del FDM campingplasser i Danmark leie en Combi-Camp og på den måten få erfaringer med ferieformen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden