: Sommer i Norge | Din Fritid

Sommer i Norge

Temperaturen stiger, vognen og bobilen er klare for en sesong med varme, sol og blå himmel. Hva er vel da bedre enn å friste med noen sommerlige retter fra Tine kjøkken.


Eggedosis for liten og stor

(4 porsjoner)
1 egg
4 eggplommer
4 ss sukker
For stor:
(som vil kose seg litt ekstra):
(4 porsjoner)
Tilsett 2 ss konjakk til overskriften over.
Bland alt i en bolle og visp til det blir stivt. Fyll straks
i glass, og servèr med skje.
Barnas grillspyd
400 g pølser, snadderpølser, coctailpølser, småpølser el.l.
2-3 ringer ananas
4-6 cherrytomater
Tre pølsene på spydet vekselvis med ananas og tomater. Pensle gjerne med en mild grillsaus.

Pølser på grillen

(4 porsjoner)
500 g pølser, 4-8 skiver bacon
10-12 pølsebrød evt. baguette
1 pk ferdig potetsalat
1 pose ferdig frisk salat
Du kan godt velge noe annet enn grillpølser, men husk da at du må snitte i skinnet slik at pølsene ikke sprekker. Du kan surre baconskiver rundt pølsene, grille dem naturelle eller lage grillspyd. Spis pølsene med pølsebrød, baguette, salat eller potetsalat.
Bad Boys
2 glass
4 dl blåbæryoghurt
2 dl jordbæriskrem
5 dl bjørnebær, blåbær eller jordbær, frosne
Ha alt i foodprocessor og kjør til en jevn konsistens. Fordel på to glass og server straks.


Amerikansk potetsalat

1,5 kg. poteter
300 g bacon (eller kokt skinke)
2 løk
150 g fersk sjampinjong
1 liten boks herm. sjampinjong
1 liten boks mais
noen sorte oliven
1/2 beger lettrømme
5 ss majones (evt. lett)
1/2 dl vann
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts sukker
Potetene kokes møre før de skrelles og skjæres i terninger. Skjær bacon/skinke i terninger før det sprøstekes. Løken skjæres i ringer og soppen deles i to før de tas over i stekepanna sammen med baconet. La det frese godt før maisen og sorte oliven tilsettes. Bland de stekte ingrediensene sammen med potetterningene. Rør sammen rømme, majones og vann. Smak til med salt, pepper og sukker. Alt blandes og tas over i en egnet salatbolle. Denne salaten er spesielt god ved siden av grillmat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden