: På camping i verdens minste campingvogn | Din Fritid

På camping i verdens minste campingvogn

Verdens kanskje minste campingvogn er kommet til Danmark. Campingnorge.no har testet den lille vognen på en tur til Odsherred, der små dyreopplevelser til de små i familien, passer perfekt til temaet for vår reise: Smått og godt.

Man forelsker seg straks i Little Guy, som den lille amerikanskbygde campingvognen heter. Også selv om man deretter tenker på om man virkelig vil kunne bo i den. Kan man overhodet fungere i en så liten campingvogn eller er den mest effektiv til å tiltrekke oppmerksomhet langs landeveien og når man ruller inn på campingplassen – for det kan den.

Før vi kom ut av bilen var vi omringet av de første tyve nysgjerrige naboene, som av gode grunner aldri hadde sett vognen før.


Liten campingvogn

Little Guy fås i forskjellige små utgaver. Denne vognen er den minste. Likevel er det dobbeltseng til to voksne i både lengden og bredden. To overskap og en bordplate bakerst til enten tøy eller kjøkkenutstyr. Campingmøbler kan ligge på sengen, når man kjører. Madrass og sengetøy kan rulles ned i fotenden på dagtid, så man kan ha tøy liggende rett innenfor døren om dagen. Umiddelbart fristes man til å ta en stor bil med, så man kan slepe med seg enda mere greier på turen, men campingvognen passer helt perfekt sammen med en av de nye retro-bilene eller f.eks. en Mini Cooper, som vi kjører med på denne turen. Campingvognen veier bare 200 kg, slik at den kan trekkes av alle biler og man merker ikke, at man har noe på kroken.


Liten campingplass

Utgangspunktet for vår reise er FDM Nordstrand Camping, som ligger rett utenfor Nykøbing Sjælland ved en av Sjællands beste badestrender. Campingplassen er ikke så stor, men mye anbefalelsesverdig til barnefamilier med små barn. Sikkerheten er på topp og plassens størrelse gjør, at små barn kan løpe fritt omkring mellom oppstillingsplassen og f.eks. lekeplassen.

Det er utmerkede fasiliteter med familiebaderom og campingkjøkken, noe som vi setter pris på, fordi vår veldig lille campingvogn, verken har kjøkken eller toalett. Avstanden til barnevennlige Nordstrand er få minutters gange på rolig vei.


Liten opplevelse

Odsherred byr på store opplevelser, men også små nærverende opplevelser, som gjør stort inntrykk. Etter å ha brukt ca. 1½ minutt på å slå leir på campingplassen, er vi klar til å kjøre ut i nærområdet. Naturskolen ved vandrerhjemmet og Anneberg Samlingene kan til de grader anbefales. Her er det de små opplevelsene og barna, som settes i fokus. I dag skal det handle om pinnsvin. Barna er på tippetrim i skogen, lager pinnsvin av leire, spaghetti og barnåler og lærer i det hele tatt alt om Danmarks søte lille nattdyr, før man møter pinnsvinet Frida, som i levende live er dagens høydepunkt.


Lite hjertesukk

Familien Danmarks ferier kan etterhvert ha en tendens til å bli et prestisjeprosjekt, der det nærmest dreier seg om å overgå hverandre i ferieopplevelser. På denne ukens uforglemmelige ferie har det vært fokus på de små og nære opplevelsene. Man bor tett i den lille vognen, campingplassen er ikke fancy, men utrolig hyggelig og sist, men ikke minst er Odsherred Naturskole bare et sted, hvor man har lyst til å komme tilbake til den lille opplevelsen, som gjør et stort inntrykk.

God ferie!


Fakta Little Guy – modell Rascal

Vekt: 208 kg
Kuletrykk: 18 kg
Bredde: 142 cm
Høyde: 142 cm
Totallengde: 325 cm
Innvendig lengde: 224 cm
Chassis: Aluminium
Karosseri: Glassfiber

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden