: Kärnten: Schluga Camping Welt for hele familien | Din Fritid

Kärnten: Schluga Camping Welt for hele familien

Østerriske Kärnten har Italias klima, Alpenes skjønnhet og Østerrikes lune og hyggelige befolkning. Camping Schluga ved Hermagor, rett ved grensen til Italia har litt av alt sammen – imidlertid krydret med masser av aktiviteter for barn og førsteklasses fasiliteter for kresne foreldre


To forskjellige campingplasser

Camping Schluga består av to veldig forskjellige campingplasser. Schluga Seecamping er en naturplass med akseptable fasiliteter, men ligger fram for alt bare få hundre meter fra Pressegger sjøen, der det er alle mulige former for vannaktiviteter for alle aldre. Schluga Hermagor, som ligger få kilometer fra byen med samme navn, er helårsåpen og byr på fasiliteter i toppklassen, et omfattende aktivitetsprogram for barn og unge samt pool og en kunstig anlagt natursjø. Her mangler det ikke noe. Plassens animasjonsprogram er tilrettelagt slik, at der er noe for hele familien, alle aldre og hele uka. På den måten tilgodeses såvel store som små barn, uten at foreldrene skal mangle avslapping eller action. Det er f.eks. fitnesscenter med wellness-program og utfordrende mountainbike og fotturer med guide for de store barna eller aktive foreldre.


Alt for barn

Barna skal ikke snytes for den vakre naturen. Kortere fotturer, der alle kan være med, arrangeres flere ganger i uken, men ellers foregår de fleste aktivitetene for små og mellomstore barn på selve plassen. Det legges vekt på både kreativ og fysisk utfoldelse både inne og ute alt etter værforholdene. Selv om det meste foregår på tysk og engelsk, er språket ingen hindring. Alt gjøres på en måte, slik at også norske barn raskt finner ut av å følge med og etterligne f.eks. når der synges tyske sangleker. Språket er ingen hindring. Foreldre er alltid velkommen til å delta. Flere ganger i uken arrangeres det rideturer på barnevennlige ponnyer. Det skjer på det store grøntområdet, som ligger i den ene enden av campingplassen, der det også er fotballbaner og dyreinnhengning. Den store lekeplassen ligger midt på campingplassen. Husk praktisk tøy og framfor alt solid fottøy.

Poolen er ikke noe spesiell, men det er til gjengjeld den kunstig anlagte natursjøen, som holdes ren av siv og andre organiske planter – med andre ord ingen kjemikalier. Den har forskjellige områder til f.eks. små barn, og spesielle områder til svømming og hopping.


Fottur i Garnitzenklamm

Få kilometer fra Hermagor kan man parkere bilen og begi seg på fottur i kløften Garnitzenklamm. Barn kan saktens være med på den første fjerdedelen av turen, som stiger 600 høydemeter. Man går hele veien langs vannet og ruten byr på mer enn 70 store og små fossefall. Pakk en god ryggsekk med matpakker, snacks og drikke og gå så langt som det minste barnet tillater det. Husk at det også krever litt å gå ned fra fjellet. Mange steder underveis kan man gå litt bort fra stien og spise matpakken helt ned mot det friske, klare og veldig rene vannet. Det er ubeskrivelig vakkert. Fjellene reiser seg loddrett på begge sider av den brusende elven.


Opp i fjellene

Fjellene omkring Nassfeld er ideelle til både lengere fotturer og hygge. De lengere rutene starter, der hvor liften slutter og flere av dem er anlagt, så man kan komme fram med barnevogn. En såkalt ”rodelbahn” (en form for slede med brems) bør man prøve fra toppen til mellomstasjonen. Den er to kilometer lang og faller over 300 høydemeter. Større barn kan kjøre alene, mens små barn kan sitte på fanget til en voksen. Det er skikkelig morsomt. Ved mellomstasjonen i nesten 1600 meters høyde er det fjellstuer med servering. Prøv evt. lokale retter som gullasjsuppe eller Jauser, som består av et spekefat med gode pølser, skinker og lokale oster med hjemmebakt brød.

Fakta

Du kan med fordel skaffe deg Kärnten Card, som gir adgang til over 100 attraksjoner og opplevelser.

I Hermagor kan man kjøpe dagligvarer. Vær oppmerksom på at man flere steder f.eks. Billa kun kan betale kontant.

Kjøreanvisning

Kjører du etter GPS vil den formodentlig velge avkjøringen til vei L33 ved byen Patermion, når du kommer nordfra. Kjør i stedet helt til Villach og velg vei B111, som går direkte til begge campingplassene. Den tar bare 20 minutter lengere tid, men på alminnelig landevei. L33 byr på skikkelig fjellkjøring med stigninger på opp til 20 %, noe som ikke anbefales med campingvogn på kroken. De to campingplassene ligger fire kilometer fra hverandre. Når du kommer fra Villach, kommer Schluga Seecamping først.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden