: Kjempestart for Caravanmessen | Din Fritid

Kjempestart for Caravanmessen

Mange publikumsmesser har gått ned i antall besøkende i år, men Caravanmessen hadde en økning på 10 prosent besøkende da dørene åpnet i går.

Bobilsalget øker, antall overnattinger på campingplassene øker, og antall besøkende på Caravanmessen øker. Åpningsdagen i går hadde 2429 besøkende på fire timer, mens det i fjor var 2169 besøkende.

- Det stod en lang kø utenfor Norges Varemesse da portene åpnet, og bransjen forteller om stort trykk fra kjøpeivrige besøkende. Den første kontrakten var i boks to minutter etter at messen åpnet, sier messesjef Konrad Sel.

Det omsettes for mange millioner kroner på Caravanmessen i løpet av de fire dagene den holder åpent, og det er forventet en samlet omsetning på rundt 150 millioner. Besøkende fra hele landet bruker messen til å sammenligne merker mot hverandre, før de bestemer seg for kjøp.

På messen får man rimlige teltvogner til 50.000 kroner, campingvogner til en halv million og bobiler opp mot 3,5 millioner. Hele spekteret er å finne på messen.

Fakta:
Antall solgte bobiler
- I 2008 er det registrert 1800 nye bobiler per 1. september. Samme tall for i fjor var 1400.
- Det er det tyske merket Bürstner som selger mest med 247 enheter 13,7 prosent markedsandel.

Antall solgte campingvogner
- I 2008 er det registrert 3920 nye campingvogner til og med juli måned. Samme tall for i fjor var 4256 enheter.
- Det er det tyske merket Hobby som selger desidert mest med 1745 vogner til og med juli. Det er en markedsandel på 44,5 prosent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden