: Alta: Kommunen vil ha 500 campingvognplasser | Din Fritid

Alta: Kommunen vil ha 500 campingvognplasser

Alta Høyre vil få på plass 500 campingvognplasser i hele kommunen.

Alta River Camping er en av de etablerte campingplassene i Alta Foto: alta-river-camping.no

Elin Severinsen i Alta Høyre forteller at de umiddelbart vil igangsette en prosess for å få på plass plassene. Hun ramser opp følgende aktuelle steder for etablering: Sennalandet, Kviby, Storekorsnes, Sarves, Østerelvdalen, Stilla, Storelvdalen, Detsika, Pæska/Langvann, Kvenvikmoen, Mathisdalen, Jotka.

Partikollega og Høyre-leder i Alta, Arnt Ivar Pedersen, medgir at det ikke er gjort over natta å etablere 500 nye plasser, og at det i populære områder som Jotka og Stilla er en utfordring både i forhold til reindrift og skiferdrift.

– Dette er ingen enkel sak, langt i fra, og det kan være at enkelte områder viser seg å ikke kunne fungere som campingområder, men da har man i alle fall andre alternativer, sier Pedersen.

Han mener at man ved å lage nok oppstillingsplasser vil kunne kanalisere fremtidige campere til å bruke lovlige områder, i stedet for som i dag at folk tar seg til rette i områder hvor de kommer i konflikt med næringsvirksomhet.

– Ved å etablere nok oppstillingsplasser er man i forkant og styrer utviklingen i den retningen man ønsker, påpeker han.

Mye areal

Severinsen sier at jobben med å etablere flere oppstillingsplasser er noe den politiske ledelsen i kommunen burde tatt tak i for lenge siden.

Hun peker på at det er mye areal i Alta, men at alle likevel ikke kan regne med å få hyttetomter.

– Oppstillingsplasser for campingvogner er adskillig mindre arealkrevende enn hytter, og vil være et godt alternativ. Men det er viktig at dette skjer i ordnede forhold, påpeker hun.

Kilde: Altaposten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden