: Italia, Toscana: Camping Fabulous rett utenfor Roma | Din Fritid

Italia, Toscana: Camping Fabulous rett utenfor Roma

Roma er ikke bare Italias hovedstad, men en by man bør oppleve minst en gang i livet. Ved å bo på Vacansoleils Camping Fabulous rett utenfor byen, kan storbyferie kombineres med badeferie.


En gammel byplass, men…

Campingplassen er gammel og har i mange år vært preget av fastliggere fra Roma. Store forandringer er imidlertid i full gang. De gamle campingvognene er på vei ut og erstattes av topp moderne villavogner og luksustelt. Et område forbeholdes fortsatt for tilreisende campingvogner og bobiler. De fleste stedene bor man under de høye trærne på plassen som er med på å skape en deilig skygge i sommervarmen. Den ytterste rekken inn mot Roma har utsikt over hele hovedstaden og kuppelen på Peterskirken ses i det fjerne.


Roma trekker

Roma er uten tvil en by, som trekker på alle tenkelige måter. Det er ganske enkelt en fantastisk by, som man aldri blir ferdig med å oppleve. Det går offentlige transportmidler rett utenfor døren, så det er lett å komme til Italias hovedstad. Det kan selvfølgelig anbefales å ha god tid til rådighet, og kanskje dele byen opp i to områder, for det er mye å se. Er det varmt kan det også anbefales å dra til Roma så tidlig som mulig, for det blir steikende varmt midt på dagen.


Stort utfluktsprogram

Camping Fabulous har også et stort utfluktsprogram, der man for eksempel kan bli med på guidede turer til Roma, Napoli, vulkanen Vesuv og Pompei. Alle turene varer en lang dag. Har man egen bil er det enkelt å gjøre disse tingene på egen hånd, hvis man har mot til å være sin egen guide. Reiser man i regi av campingplassen er det sørget for alt.


Kveldstur til Roma

To ganger i uken er det mulig å bli med på en kveldstur till Roma. Dette er en tur som virkelig kan anbefales, fordi man i en minibuss blir kjørt rundt til alle Romas store severdigheter som Vatikanet, Forum di Trevi, Den spanske trappen samt de mange flotte torvene. Selv om man har sett severdighetene om dagen er ”Roma by Night” virkelig noe helt annet. I tillegg byr turen også på noen små overraskelser til ukjente deler av Roma, som man neppe ville funnet på egen hånd.


Suveren swimmingpool

Poolen er plassens utvilsomt største trekkplaster. Det skyldes til dels at her er veldig varmt. Om sommeren kan det saktens bli opp til 35 grader. Poolen er fantastisk innredet, fordi det er et stort og sikkert lekeområde til mindre barn, mens de større barna kan boltre seg i de mange rutsjebanene. Et annet basseng er mer beregnet på de som vil svømme, men brukes også til forskjellige sportsaktiviteter som for eksempel vannaerobic om morgenen eller en runde vannpolo. Uansett hva man velger er det ingen tvil om at barna har det moro.


Ostia Antica

Et spennende område rett ved campingplassen og fem km fra kysten er Ostia Antica, som ligger mellom elven Tiber og det Tyrrenske Hav sydvest for Roma. Området må ikke forveksles med byen Ostia, som ligger helt ute ved kysten. Byen stammer fra det 4. århundre før Kristus og er formodentlig grunnlagt som et militæranlegg. Innbyggertallet har vært rett i underkant av 100.000. Ved inngangen kontrolleres man om man har med teknisk utstyr, da videokameraer og lignende ikke må medbringes.


Noe for enhver smak

Camping Fabulous er en fortreffelig plass, hvis man både vil slappe av og oppleve en masse. Nærheten til Roma, det suverene bassenganlegget og det omfattende aktivitetsprogrammet er tre gode grunner til å se nærmere på dette ferietilbudet. Vi hadde i hvert fall vanskeligheter med å reise hjem.


Reis med Vacansoleil

I bil må du regne med 2-3 dager fra Norge. Med fly tar det bare et par timer og deretter en ½ time i en leiebil. Skal bilen ikke brukes i løpet av ferien, kan det anbefales å bruke offentlige transportmidler. Det tar i underkant av en time til plassen. Bestiller man fly i god tid kan det i tillegg gjøres til svært konkurransedyktige priser. Vacansoleiel, som vi reiste med, kan være behjelpelig med både transport og opphold på plassen, også dersom du kommer med egen campingvogn eller bobil. Vi leide en fullt utstyrt villavogn med aircondition, der planløsningen minner om en moderne hytte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden